fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

CIJELA REGIJA SPRDA HRT-ov PRILOG! Beljak: ‘Ja ovo ne vjerujem! Ma nema šanse, ovo je fejknjus!’

Autor: dnevno.ba

O prilogu Hrvatske radio-televizije (HRT) o srednjoškolki Tei Lončar (17) koja se iz Kruševca vratila u Karin, ovih dana bruji cijela regija. Naime, u istome se navodi kako je učenica “materinji srpski jezik zamijenila hrvatskim jezikom”. I ne bi to bio tako veliki problem, da to nije bila tema priloga, umjesto njenog sjajno uspjeha u školi, te egzistencijalnih probema njene obitelji.

“Dugo nismo strepjeli na snimanju, kao pred ovom 17-godišnjakinjom. Pred Teom smo dobro pazili šta i kako govorimo jer je analizirala svaku našu riječ. Zapravo, Tea je nepogrešiva. U imeniku se nižu same petice, a najbolja je učenica u školi”, započeo je prilog Edi Škovrlj.

I njena razrednica Ivana Šegarić isto je istaknula kako je je iznenađujuće kako Tea brzo naučila hrvatski jezik, a ukazala je na to da učenica sudjeluje i na natjecanjima iz hrvatskog jezika, a koji je prema autoru priloga “sličan, a ipak toliko različit” u odnosu na srpski.

Niti naši domaći političari nisu ostali imuni na ovaj prilog, pa su tako i Krešo Beljak i Mirela Holy na twitteru komentirali ovaj neobičan prilog.

Beljak je posprdno napisao: “Ja ovo ne vjerujem! Djevojka odrasla u Srbiji je u samo 3 godine savladala hrvatski jezik. I to toliko dobro da ide čak i na natjecanja.. Ma nema šanse, ovo je fejknjus”, napisao je, te dodao: “Možda urednici misle da je Kragujevac u Mađarskoj”

“Upravo smo gledali vijesti iz nesvijesti Dnevnika HTVa gdje slave sedamnaestogodišnju djevojčicu iz Kragujevca koja je uspješno savladala hrvatski jezik pa sada pobjeđuje na natjecanjima. Jer njen materinji srpski jezik se tako drastično razlikuje od hrvatskog”, komentirala je pak Mirela Holy.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});