fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Poraz Bilićevog West Hama u Sloveniji, Skender obranio penal u pobjedi Danaca

Autor: Sportnet.hr

DOMŽALE - Uz nastupe hrvatskih klubova u trećem pretkolu Europske lige, još niz hrvatskih igrača i trenera bilo je u akciji u ostalim susretima...

Dražen Besek s Birkirkarom praktički se oprostio od Europe. Na Malti je gostovao Krasnodar i visokom pobjedom 3:0 potvrdio status favorita.

Andreas Granqvist i Fjodor Smolov doveli su goste do dva gola prednosti prije nego je mladi branič Ryan Scicluna zaradio isključenje. S igračem više Krasnodar je stigao i do trećeg pogotka i to preko Ricarda Labordea. U domaćem sastavu cijelu utakmicu branio je Miroslav Koprić dok je Mislav Anđelković u 62. minuti zamijenio Dejana Đorđevića.

Prvi dvoboj između praške Slavije i Rio Avea završen je bez pogodaka iako su obje momčadi mogle do pobjede. Realizacija je zakazala i ostalo je 0:0, a u gostujućim redovima Filip Krovinović igrao je do 69. minute kada ga je zamijenio Helder Guedes.

Hertha i Bröndby nisu odigrali utakmicu za pamćenje, a na kraju su Nijemci odnijeli minimalnu pobjedu 1:0. Čovjek odluke bio je Vedad Ibišević koji je donio pobjedu domaćinu golom u 28. minuti na dodavanje Mitchella Weisera.

https://youtu.be/U_hqjmkA2Is

Veliki korak prema prolazu napravio je Maccabi iz Tel Aviva gostujućom pobjedom kod Panduriija. Izraelci su bili puno konkretniji i na kraju su zasluženo slavili 3:1.

Na poluvremenu bilo je 1:1 nakon što je Maccabi poveo golom Tala Ben Haima, a Ovidiu Herea poravnao, da bi u drugom dijelu Maccabi zabio još dva pogotka preko Nose Igiebora iDora Miche. U domaćem sastavu Filip Mrzljak igrao je do 62. minute kada ga je zamijenio ugledni Nigerijac Christian Obodo.

https://youtu.be/RPZF4GPStg4

Bečka Austria ima za čim žaliti. Na svom stadionu potpuno je nadigrala Trnavu, ali na kraju je izgubila 1:0. Pad koncentracije na otvaranju drugog poluvremena skupo je stajao Austrijance koje je kaznio Robert Tambe i golom u 46. minuti donio svojoj momčadi pobjedu. Ognjen Vukojević ostao je na klupi, ali je zato Petar Filipović odigrao cijelu utakmicu.

https://youtu.be/OKLNcoYrEGU

Još jedan bečki velikan ostao je bez pobjede i to Rapid na gostovanju u Bjelorusiji kod Žodina. Susret je završen bez pogodaka iako je Rapid imao dovoljno prilika za riješiti pitanje prolaza već u Bjelorusiji. U gostujućem sastavu Ivan Močinić ušao je u igru u 85. minuti umjestoThomasa Murga.

Veliki korak prema četvrtom pretkolu napravio je danski Sonderjyske koji je slavio u gostima kod Zaglebija s 2:1. Danci su poveli s 2:0 u prvom dijelu golovima Kroona i Dal Hendea da bi smanjio Janoszka. U drugom dijelu domaćin je dobio kazneni udarac, no pokušajStarzynskog sjajno je obranio Marin Skender.

https://youtu.be/uV4XwCHO1so

Sve je i dalje otvoreno u dvoboju između Grasshoppersa i Apollona. Prvi susret u Švicarskoj okončan je pobjedom domaćina 2:1 golovima Tabakovića i Lavanchyja koji je poentirao u 93. minuti. Za goste je zabio Gneki Guie. Kod domaćina Marko Bašić odigrao je cijelu utakmicu, a kod gostiju Anton Maglica u 83. minuti zamijenio je jedinog strijelca.

Ukrajinac Dmitro Bezotosny spasio je Gabalu od teškog poraza u Lilleu. Domaćin je potpuno dominirao, imao čak 29 udaraca prema golu, ali završilo je samo 1:1. Vernydub je doveo goste u vodstvo u 13. minuti, a poravnao je u 47. minuti Ryan Mendes. Filip Ozobić odigrao je cijelu utakmicu za Gabalu.

https://youtu.be/qTpn46YCWyI

Otvoren i zanimljiv dvoboj odigran je u Luzernu gdje je istoimeni domaćin remizirao s bivšim klubom Šime Vrsaljka, Sassuolom. Završilo je 1:1 nakon što je domaćin poveo već u osmoj minuti preko Schneuwlyja, a poravnao Berardi u 42. iz penala. Tomislav Puljić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Slaven Bilić nikako ne može biti zadovoljan onim što je West Ham prikazao u Ljubljani. Vrlo skroman nastup protiv Domžala i na kraju poraz 2:1 koji je još i dobar s obzirom da su domaćini imali čisti zicer u posljednjim trenucima susreta koji je briljantnom reakcijom obranio Adrian.

Junak Domžala bio je Crnič koji je postigao oba pogotka, a jedini strijelac za goste bio je Mark Noble iz kaznenog udarca. Inače, Bilić zbog kazne nije mogao voditi momčad već je ona bila u rukama Nikole Jurčevića. Antonio Mance i Marko Alvir odigrali su cijelu utakmicu za slovensku momčad.

https://youtu.be/qHg7P2M9gsA

Europska liga, treće pretkolo:

Birkirkara – Krasnodar 0:3
Slavia Prag – Rio Ave 0:0
Hertha – Bröndby 1:0
Osmanlispor – Kalju 1:0
Pandurii – Maccabi Tel Aviv 1:3
Vojvodina – Dinamo Minsk 1:1
Austria Beč – Trnava 0:1
Škendija – Mlada Boleslav 2:0
Panathinaikos – AIK Stockholm 1:0
IFK Göteborg – HJK Helsinki 1:2
Žodino – Rapid Beč 0:0
Gent – Viitorul 5:0
Genk – Cork City 1:0
AEK Larnaka – Spartak Moskva 1:1
Zaglebie – Sonderjyske 1:2
Aberdeen – Maribor 1:1
Grasshoppers – Apollon 2:1
Lille – Gabala 1:1
Jelgava – Beitar 1:1
Admira – Liberec 1:2
Videoton – Midtjylland 0:1
Luzern – Sassuolo 1:1
AZ Alkmaar – PAS Giannina 1:0
Heracles – Arouca 1:1
Domžale – West Ham 2:1
St. Etienne – AEK 0:0

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});