fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

(FOTO) Jaguar predstavio novi luksuzni crossover s pregršt najnovije tehnologije

Autor: dnevno.ba

Uz osvježeni vanjski izgled, poboljšanu unutrašnjost, novu arhitekturu vozila i izbor snažnih i učinkovitih motora novi Jaguar E-PACE je još snažniji, povezaniji, profinjeniji i učinkovitiji nego ikada.

Dorađeni vanjski izgled pojačava samosvjestan nastup i dojam luksuza. Nova mrežasta maska hladnjaka ima uzorak koji je nadahnut Jaguarovim nasljeđem, a završni izgled joj daje suvremeni kromirani sloj, Noble Chrome, dok su na novim bočnim otvorima za zrak smještene legendarne figurice Jaguara u skoku, Leaper.

Richard Parsons

Nova, potpuno LED glavna svjetla s dnevnim svjetlima (Daytime Running Light – DRL) i svjetlosnim potpisom u obliku dvostrukog slova J, koja su dostupna s opcijom u tehnologiji Pixel LED, osiguravaju povećanu rezoluciju i jačinu snopa.  Napredna LED tehnologija se ugrađuje na modele S, dok se na vozila SE i HSE ugrađuju Premium LED glavna svjetla s funkcijom automatskih dugih svjetala (Auto High Beam Assist).

Straga, niži branik se odlikuje novim mrežastim umetkom koji je smješten između integriranih ispušnih cijevi koje su standard na četverocilindarskim benzinskim motorima. Sve izvedenice s drugim motorima imaju nove, tanke, vodoravne završetke. Potpuno LED stražnja svjetla su nadahnuta potpuno električnim modelom I-PACE te znameniti Jaguarov oblik “šikane“, označavajući naprednu tehnologiju i suvremenost cjelokupnog izgleda.

U srcu nove unutrašnjosti je integrirani, zakrivljeni HD dodirni zaslon veličine 11,4“ u središtu armaturne ploče, kojim se upravlja novim sustavom za informiranje i zabavu Pivi Pro. Stakleni zaslon ima dva završna premaza; jedan koji sprečava zasljepljivanje, te drugi koji sprečava ostavljanje otisaka prstiju.

Na novom obruču upravljača, koji je oblikovan pod utjecajem dizajna potpuno električnog, snažnog SUV-a, I-PACE-a, nalaze se prekidači koji su skriveni dok se ne upale i metalne lopatice mjenjača.

Nova paleta motora uključuje:

Dizel
• 163 KS, 2,0-litarski, četverocilindarski turbo, ručni mjenjač sa šest brzina, pogon na prednje kotače
• 163 KS, MHEV 2,0-litarski, četverocilindarski turbo, automatski mjenjač s devet brzina, pogon na sve kotače
• 204 KS, MHEV 2,0-litarski, četverocilindarski turbo, automatski mjenjač s devet brzina, pogon na sve kotače

Benzin
• 160 KS, MHEV 1,5-litarski, trocilindarski turbo, automatski mjenjač s osam brzina, pogon na prednje kotače
• 200 KS, MHEV 2,0-litarski, četverocilindarski turbo, automatski mjenjač s devet brzina, pogon na sve kotače
• 249 KS, MHEV 2,0-litarski, četverocilindarski turbo, automatski mjenjač s devet brzina, pogon na sve kotače
• 300 KS, MHEV 2,0-litarski, četverocilindarski turbo, automatski mjenjač s devet brzina, pogon na sve kotače
• 309 KS, MHEV 1,5-litarski, trocilindarski turbo, automatski mjenjač s osam brzina, pogon na sve kotače

Značajna unapređenja arhitekture podvozja novog E-PACE-a pružaju poboljšanu dinamiku, udobnosti i praktičnost. Nova platforma Premium Transverse Architecture ima nove nosače motora, koji pridonose boljem odzivu na pomak papučice gasa.

Većina modela se odlikuje Jaguarovim inteligentnim sustavom pogona na sve kotače, pri čemu su izvedbe s trocilindarskim motorima i pogonom na sve kotače upareni s automatskim mjenjačem s osam brzina, dok četverocilindarski modeli koriste automatske mjenjače s devet brzina.

Radi dodatne praktičnosti, druga generacija ključa za aktivnosti (Activity Key) može zaključati, otključati i pokrenuti vozilo bez potrebe za konvencionalnim ključem u vozilu. Ovaj uređaj se može puniti, u sebi sadrži sat, dok njegova baterija može trajati sedam dana između dva punjenja.

Vrh nove ponude čini 300 SPORT koji je opremljen isključivo benzinskim motorom od 300 KS i koji ubrzava 0-100 km/h za 6,9 sekundi.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});