Stiže novi BMW i4: Pokretat će ga struja, a brojke su impresivne

Autor: dnevno.ba

Autoindustrija trpi teške udarce uslijed pandemije koronavirusa, ali BMW se drži svojih planova te za narednu godinu priprema električni i4.

BMW je potvrdio da je spreman za proizvodnju modela i4 nakon što je završena dosad najveća rekonstrukcija postrojenja u povijesti. Promjene su omogućile proizvodnju električnog i4 na istoj proizvodnoj traci s koje silaze benzinski, dizelski i hibridni modeli.

“Završili smo sveobuhvatno restrukturiranje i adaptaciju postrojenja na vrijeme i bez komplikacija”, rekao je direktor postrojenja Robert Engelhorn. On je pohvalio tvrtku za dobro planiranje i pripremu, kao i za uspješan razvoj i adaptaciju. BMW je investirao oko 200 milijuna eura.

Neke faze proizvodnje se mogu obavljati korištenjem postojećih sustava kao što je izrada karoserije, ali dijelovi poput baterije te sklapanje poda zahtijevaju implementaciju unikatnih postrojenja.

U proteklim tjednima nisu vršene pripreme samo za proizvodnju modela i4, nego i za M3 limuzinu visokih performansi te Seriju 3 i Seriju 3 Touring s konvencionalnim i hibridnim pogonom.

BMW i4 će imati domet od 600 km, a od 0 do 100 km/h će ubrzavati za oko 4 sekunde.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI