Screenshot

Volkswagen Golf 8 Country (2021.): Pogledajte kako će izgledati terenska izvedba Osmice

Autor: dnevno.ba

Sve što je izgubio pandemijom Covid-19, koja je buknula upravo kad je Volkswagen Golf 8 došao na tržište, u Wolfsburgu planiraju nadomjestiti najavom novih modela, oko tog ‘udarnog’ modela

Kombinacija karizme i tehnologije koju donosi Golf 8 i koncepcija SUV, odnosno crossover. Procurila je informacija o modelu Volkswagen Golf 8 Country, napravljenog po ‘formuli’ modela Volkswagen Golf Country, terenske izvedenice modela Golf 2 (slavne ‘Dvojke’, koja se masovno proizvodila i u tvornici TAS Sarajevo).

Od 1990. do 1992., u suradnji s austrijskom tvornicom Steyr-Daimler-Puch, napravljeno je 7735 primjerka. Bio je to razmjerni neuspjeh, jer je taj model stigao prije vremena, pa nije dobio nasljednika na bazi modela Golf 3. Vremena su se promijenila, pa tako

Volkswagen, nakon modela TiguanT-Roc i T-Cross najavljuje četvrti ‘kompaktni SUV’, kako ga nazivaju njemački novinari: Volkswagen Golf 8 Country. Formula je jednostavna. Riječ je o 28 mm uzdignutoj verziji modela Volkswagen Golf 8 s pogonom 4×4 (4Motion), ojačanim podvozjem i ‘terenskim’ dodacima u opremi.

U pogonskoj paleti, za početak, spominju se dvije verzije: turbobenzinaa 1.5 TSI i turbodizelaš 2.0 TDI , oba s po 150 KS, u kombinaciji s ručnim 6-stupanjskim i automatskim DSG 7 mjenjačem.

Prezentacija bi trebala biti početkom ožujka 2021., na salonu u Ženevi (ako se održi). Volkswagen šalta brzinu više…

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI