fbpx
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dodik: Zbog naraslog bošnjačkog oportunizma i nacionalizma, pokušava se rušiti ustavni poredak i institucije dovesti do apsurda

Autor: Dnevno.ba

Štitim interese Republike Srpske, jer Bošnjaci žele da omoguće donošenje odluka na nivou BiH koje nisu u skladu s Ustavom, rekao je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske Milorad Dodik srpski član Predsjedništva BiH.

– Institut posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koristim da zatražim podršku poslanika, jer se na nivou BiH događaju stvari koje su vidljive i gdje se, zbog naraslog bošnjačkog oportunizma i nacionalizma, pokušava rušiti ustavni poredak i institucije dovesti do apsurda – istakao je Dodik, prenosi RTRS.

Podsjetio je da je na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH glasao protiv odluka koje su štetne za interese Republike Srpske, a dobile su i negativno mišljenje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

– Vjerujem da ćemo potvrditi jedinstvo u obrani interesa Republike Srpske – poručio je on i naglasio da je pokretanje vitalnog interesa u skladu s Ustavom.

On je naglasio da je zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske s 27. posebne sjednice od 1. veljače ove godine, precizirano da srpski član Predsjedništva BiH, prije svake sjednice, dostavi sve materijale predsjedniku Republike Srpske radi zauzimanja stavova u adekvatnom vremenskom roku.

– Postupajući po navedenom zaključku, predsjedniku Republike redovno dostavljamo potrebne materijale o sjednicama Predsjedništva BiH, kao i relevantnim institucijama Republike Srpske, kako bismo dobili njihove jasne stavove kojima se rukovodim u daljem postupanju – naveo je Dodik.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI