fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Hazim Aljović/Fena

Krišto: Nastavit ćemo raditi na poboljšanju suradnje s NATO savezom

Autor: Fena

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg sastao se danas tokom zvanične posjete BiH s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto.

Krišto je nakon sastanka istaknula da je s glavnim tajnikom NATO-a razgovarala o pitanjima od zajedničkog interesa, a koja su vezana za stabilnost i sigurnost u BiH i regiji.

– Suradnja s NATO-om nama pruža priliku za unapređenje sigurnosti i jačanja obrambenih kapaciteta, kroz učešće u mirovnim misijama gdje unapređujemo sposobnost naših oružanih snaga. Upravo ti elementi omogućavaju da odgovorimo na izazove prijetnje kao što su terorizam i organizirani kriminal – izjavila je Krišto.

Ističe da suradnja s NATO-om direktno utiče na modernizaciju institucija i procesa u BiH, kao i na provođenje društvenih reformi.

Naglasila je da postoji odluka da se BiH integrira u NATO, što bi našoj zemlji dalo priliku da se integrira u europske strukture, a što je ključno za njenu stabilnost i prosperitet.

Krišto je zahvalila Stoltenbergu na paketu pomoći institucijama i vlastima Bosne i Hercegovine radi jačanja bh. obrambenih kapaciteta, u vrijednosti između 48 i 53 milijuna eura.

– Odnosi se na devet projekata iz oblasti obrambenog sektora i tri projekta iz oblasti sigurnosnog sektora. Projekti se mogu implementirati u narednih pet godina. Nastavit ćemo raditi na poboljšanju suradnje s NATO-om, što podrazumijeva rad na izradi programa reformi, što je jedan od prvih zadataka od kako se konstituirala Komisija za suradnju s NATO-om – izjavila je Krišto.

Kako je kazala, BiH će na taj način uskladiti obaveze s obavezama NATO članica.

Poručila je da će se u BiH aktivno raditi na uspostavljanju konsenzusa kada je u pitanju suradnja s NATO-om, što se podudara s osiguranjem mira, stabilnosti i sigurnosti u BiH i regiji.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});