fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Fena

Nikšić: Osmorka i HDZ će formirati vlast u FBiH jer imamo apsolutnu većinu u oba doma

Autor:

Grupacija koja je prekjučer potpisala sporazum, HDZ BiH i Osmorka, će imati apsolutnu većinu u Zastupničkom i u Domu naroda Parlamenta FBiH, izjavio je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Gostujući u emisiji Telering RTRS-a Nikšić se, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, osvrnuo se i na izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da taj sporazum pada u vodu jer će SDA imati 12 izaslanika u bošnjačkom klubu Doma naroda Parlamenta FBiH.

-Čak ako Bakir i bude imao 12 izaslanika u Bošnjačkom klubu, to će značiti da će Osmorka imati 11 i da mi možemo kandidirati rukovodstvo Federacije BiH, a pošto imamo apsolutnu većinu u oba doma jasno je tko će izabrati rukovodstvo FBiH, pojasnio je Nikšić.

Lider SDP BiH potvrdio je da će Osmorka i HDZ BiH vlast na razini BiH praviti sa SNSD-om.

– Neki u unutar Osmorke imali su neke dileme da li praviti vlast na razini BiH sa SNSD-om ili oporbom. Naš partneri- HDZ BiH koji su bili vrlo kooperativni rekli su da oni to ne prihvaćaju, jer kako će te imati suradnju dvaju entiteta, ako ne pravite vlast na državnoj razini s onima koji nisu vlast u Republici Srpskoj. Mi bi matematički možda mogli zaobići SNSD a onda gubimo partnera- HDZ BiH- bez kojeg ne možemo napraviti vlast u Federaciji BiH, pojasnio je Nikšić, vjerojatno budući premijer FBiH.

Predsjednik SDP BiH govorio je i o tome kako treba prihvatiti realnost BiH.

-Ja sam i visokom predstavniku rekao mi bi najviše voljeli da imamo građanski koncept, jednog predsjednika, jedan parlament jednu vladu. Ali šta bi dobili inzistirajući na tome, nove svađe, nove sukobe. Cilj SDP BiH je da pomiri nacionalno i građansko, jer dosta je svađa dosta je podjela, ako s tim nastavimo nastavit će ljudi odlaziti iz ove zemlje, ovdje više nitko neće ostati, kazao je Nikšić.

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});