fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

40 godina Klape Bonaca na Tvrđavi sv. Mihovila!

Autor: Dnevno.ba

ŠIBENIK - Klapa Bonaca koncertom na Tvrđavi sv. Mihovila, 20. lipnja obilježit će četrdesetu godinu svog djelovanja. Večer puna emocija označit će vrhunac bogate karijere šibenske klape, koja će i nakon ovog slavlja nastaviti svoj rad obilježen ljubavlju prema glazbi.

Tijekom godina Bonaca je bilježila promjene članova, no Goran i Zdravko Gulin, Krešimir Pelajić, Dražen Ševerdija, Miroslav Šupe i Boris Cukrov, prepoznatljive su i uvijek voljene šibenske glazbene figure. U dugovječnoj karijeri izdali su 19 albuma i nastupali na gotovo svim bitnim festivalima u Hrvatskoj, dok su u inozemstvu predstavljali Hrvatsku i klapsko pjevanje na festivalu mediteranskih zemalja na Malti i Korzici. Bilježe brojna međunarodna gostovanja, a posebice pamte audijenciju kod pape Ivana Pavla II. Kontinuiran rad od četiri desetljeća svjedoči o predanosti glazbi i gradu Šibeniku, stoga je Tvrđava sv. Mihovila logičan izbor za obilježavanje ove velike obljetnice.

Bonaca će u toploj ljetnoj večeri na tvrđavu donijeti glazbeni presjek dugogodišnje karijere. Zidinama tvrđave tokom večeri odzvonit će neke od uspješnica poput „Dalmacijo, slušaj ovo“, „U lipoj toj Dalmaciji“, „Oči boje lavande“, „Ludo more“, „Ljubav će prominiti sve“…

Slavljeničkom koncertu pridružiti će se brojni gosti među kojima su Zorica Kondža, Tedi Spalato, pijanistica Gordana Pavić i Nera Gojanović. Dio koncertne večeri posvećen je voljenom prijatelju klape, Oliveru Dragojeviću, a upravo će njegov sastav Dupini instrumentalno pratiti cjelovečernji program. Šibenskoj publici klapa je pripremila još iznenađenja – o čemu se radi saznat će se u narednim mjesecima!

Klapa Bonaca može se nazvati i čuvarom tradicije klapskog pjevanja u Šibeniku, o kojem je pisao još i Juraj Šižgorić. Od tada je vrijednost klapskog pjevanja prepoznata i šire, te se danas ono nalazi na popisu zaštićene nematerijalne baštine Hrvatske, zahvaljujući upravo sastavima poput Bonace.

Ljubitelji dalmatinske pisme i šibenske tradicije svoje ulaznice po cijeni od 100 kuna mogu nabaviti na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: u City Point-u (Don Krste Stošića 1), na blagajnama tvrđava Sv. Mihovil i Barone te online u sustavima Eventim i Croatia Tickets, od danas, 11. ožujka.

Članove Kluba prijatelja u City Point-u očekuje popust od 10% na kupnju ulaznica (individualne članove na kupnju jedne, a obiteljske članske iskaznice na kupnju dvije ulaznice), dok na istom mjestu vlasnici kartica Addiko banke pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 5%, priopćeno je iz Organizacijskog odbora ovog zanimljivog događaja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});