Film Bobe Jelčića “Sam samcat” premijerno prikazan na 245. SFF-u

Autor: Večernji list

SARAJEVO - Prvi dan natjecateljskog programa 24. Sarajevo film festivala obilježila je premijera filma "Sam samcat" hercegovačkog redatelja Bobe Jelčića.

Novi Jelčićev film bavi se tematikom razvoda odnosno borbe oca da više vremena provede sa svojim djetetom.

Mediji su ga praktično odmah nakon pretpremijernog prikazivanja za novinare i odabranu publiku nakon kojega je navečer uslijedila i svečana premijera s tepihom ispred sarajevskog Narodnog pozorišta, krstili imenom ‘film u kojem muškarci plaču’ po jednoj od scena iz filma gdje glavni glumac Rakan Rushaidat doista plače pod pritiskom situacije.

Veliki je dio motiva iza filma i činjenica kako se redatelj i sam rastao, a zanimljivost je kako ovo nije jedini film ovakve tematike na festivalu. U glumačkoj je ekipi i jedan od najpoznatijih glumaca s ovih prostora Miki Manojlović u kompleksnoj ulozi tetka glavnog lika Marka.

U ostalim su ulogama Snježana Sinovčić Šiškov, Vanesa Glođo, Krešimir Mikuć, Dean Krivačić, Marko Markovičić, Jagoda Kralj Novak, Izudin Bajrović, dok je u ulozi Markove kćeri Lea Breyer.

Tog prvog dana natjecateljskog programa prikazan je i mađarski film “Jedan dan” redateljice Zsofie Zsilagyi, priča o žene u petom desetljeću života koja postupno gubi vezu sa suprugom nakon suočavanja s prevelikim obavezama u obitelji i na poslu.

Regionalnu je premijeru u natjecateljskom programu u kategoriji dokumentarnog filma imao film “Srbenka” redatelja Nebojše Slijepčevića koji prikazuje probe za kazališnu predstavu Olivera Frljića kojoj je tema visokopublicirani slučaj ubojstva djevojčice Aleksandre Zec 1991. godine.

Autor: Večernji list

ZADNJE VIJESTI