FOTO: Tvrđava Puna Nade

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

ŠIBENIK - O tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku do sada se i kod nas ali i šire malo znalo. Zbog toga, u svakom slučaju, svi treba da je više obilazimo i posjećujemo jer je izuzetno zanimljiva i fortifikacijski i arhitektonski ali i posebno graditeljski rekonstruktivno. Danas je ona svojevrsni - rock theater za posebno autorski inventivne izvođače, koji su spremni u interakciji s publikom podijeliti ne samo svoju glazbu, nego i svoje emocije ali i energiju koju tijekom izvedbe izručuju na publiku... Zaista probranu-prijatelje tvrđave.

Europa-Hrvatska-Šibenik u utrobi tvrđave sv.Mihovila imaju jednu od najspektakularnijih i najljepšhih scena za sve kulturne događaje iz programskog sadržaja izvedbenih umjetnosti. Vjerujem kako će u narednim godinama upravo ta scena biti nezaobilazna destinacija za publiku.

Stoljećima od svog nastanka tvrđava sv. Mihovila primala je svoje Šibenčane pune nade da će ih obraniti, sačuvati im živote i sami grad Šibenik. Danas se, penju Šibenčani skupa sa svojim gostima k njoj, puni nade da će se sjajno zabaviti, doživjeti nešto lijepo ili čak zaljubiti se, uživajuću u ponuđenom programu… U svakom slučaju biti oduševljeni. Svi oni koji vole: rock, elektro-zvuk, pop, klasičnu glazbu, izvedbene umjetnosti, za sve one koji vole kontraste i uzbudljive obrate – tvrđava sv.Mihovila je pravo mjesto.

U narednim godinama tvrđavu sv.Mihovila i programski sadržaj, uglavnom će odrediti pozivna lista izvođača, jer će se na sceni izredati sve sama svijetski poznata imena. Ono što bi mene posebno zadovoljilo, ali i sve ljubitelje rocka – svojevrsnog rock theatra, kad bi scena na tvrđavi sv.Mihovila postala rezidencija rock izvođača.

Javna Ustanova Tvrđava Kulture a posebno uposlenici: od ravnateljice Gorane Barišić-Bačelić, a onda i od reda svi: financije-tehnika-marketing s gđom Anom Skračić, produkcija s gđom Goranom Periša, kulturna baština, programaski sadržaj, doveli su organizaciju do perfekcije. Zato – sve što Vas zanima, sve što bi željeli znati ili nešto da Vam treba, obavezno se obratitie i pitajte bilo koga od uposlenika javne ustanove… svi krakovi komunikacije su otvoreni.

Molim Vas, za ubuduće, ako se doista želite zabaviti uživajuci u vrhunskom programskom sadržaju “na visokom nivou“, jer doista se morate uspeti na tvrđavu… Dakako, samo se podsjetite naziva-ritma-tona-velikog hita Bryan Ferry-a „Lets stick thogether“ u Šibenik…

Usudio bih se dodati još nešto, kao neizostavno, a svakako bi se bilo dobro da Vam se dogodi u Šibeniku…da ogladnite, kako bi vam svjetski priznata i poznata nutricionistkinja Anita Šupe očitala lekciju o zdravoj ishrani, koja isključuje namirnice mamilice-pšenicu i šećer i da marendate u „Marendi“. Da je kojim slučajem gospodin Bryan Ferry sljedio zadato, bio bi jači i od vijagre i od Jagger-ovog „Jaguara“! Ovo je mali dio onoga što će Vas dočekati a zbog čega ćemo svi zajedno krenuti prema Šibeniku.

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI