fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kojim to karakteristikama žene muškarci ne mogu odoljeti?

Autor: Miss7zdrava.hr

Dobro znamo da kada muškarac promatra ženu, sigurno ne procjenjuje kako se je obukla, odnosno je li uskladila majicu sa cipelama ili jaknu s hlačama. Vrlo vjerojatno mu je na pameti seks i zbog tog razloga promatra žensku fizionomiju.

Ispostavilo se kako postoji jedinstveni razlog njihovog ”škicanja”. Iako se razlog možda čini besmislenim, ima znanstveno uporište. Naime, kada se muškarac zagleda u ženu, on radi reproduktivnu procjenu njene fizionomije. Postoje određene značajke koje žene čine privlačnim jer su povezane s plodnošću i dobrim zdravljem. Kada muškarac na ženi uoči određene značajke, podsvjesno ih povezuje s mogućnošću da ta žena postane majka.

Znanost je potvrdila da muškarce kod žena privlači sljedećih šest značajki.

Širi bokovi – muškarci vole široke bokove i uzak struk. Izraženiji bokovi se povezuju s mogućnošću poroda te su z tog razloga privlačniji mnogim muškarcima.

Visok, piskutav glas – ako je vjerovati znanstvenoj studiji, muškarci vole takav glas jer ih podsjeća na mladost te da povezuju s sitnim ženskim tijelom. Ovdje je riječ o još jednoj podsvjesnoj evolucijskoj smjernici prema kojoj muškarci biraju žene.

Zdrava kosa – sjajna, puna, a duga kosa je vrlo atraktivna. Za muškarce još jedan znak zdravlja i plodnosti. I na sreću, frizerski saloni i tretmani za kosu mogu znatno povećati podsvjesnu prednost kod muškaraca

Osmijeh – ne moramo napomenuti da je znanost potvrdila da sretni ljudi privlače svojom pozitivnom energijom. Sami smo se mogli uvjeriti kako smijeh stvara ugodno ozračje.

Manje šminke – možda misliš kako će tuš za oči naglasiti tvoje oči, a intenzivniji ruž za usne privući više pogleda. No, istraživanje je pokazalo kako muškarci vole žene s 40 posto manje kozmetike. Možda je najbolje držati se onoga da je umjerenost puno bolja od pretjerivanja.

Nošenje crvenog – razlog se očito krije u tome što je crvena povezana s požudom. Ovaj fenomen privlačnosti prisutan je i kod životinja.

Autor: Miss7zdrava.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});