fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Argentinci osvojili Davis Cup i priredili urnebesno slavlje u Zagrebu

Autor: Andrija Kačić Karlin

ZAGREB - Argentina je osvojila Davis kup, u nedjelju je s dvije pobjede, Del Porta protiv Čilića te potom Delbonisa protiv Karlovića 6-3, 6-4, 6-2 preokrenula vodstvo Hrvatske 2-1 u svoju veliku 3-2 pobjedu. Valja reći posve zasluženo, Del Potro je odigrao sjajan dvoboj protiv Čilića, kao i Delbonis s Karlovićem. Ovaj drugi dvoboj, pak, bio je jednosmjerna ulica, Karlović je bio bez ikakve šanse.

Nekako se čini da je ražanj pripravljen još u subotu dok je zec još u šumi. Mnogi su bili uvjereni da su Argentinci nakon poraza u parovi zrelo za predaju, no nastup argentinskih tenisača bio je veličanstven.

Zapravo, lijepo je bilo gledati slavlje argentinskih navijača i tenisača na terenu.

Za samo 37 minuta Karlović je izgubio prvi set protiv Delbonisa. Koji mu je uzeo servis i lagano, bez rizika, priveo taj dio igre u svoju korist. Navlas isto dogodilo se u drugom setu, Karlović se nije snalazio protiv 13 godina mlađeg Delbonisa. Argentinski navijači su bili u potpunom deliriju, a dobar dio hrvatskog gledališta u posvemašnjoj konsternaciji.

Nažalost, bilo je i mnogo onih koji su odmah nakon poraza napustili dvoranu. Stoga je Karlović igrao u komornoj atmosferi, što se tiče hrvatskog navijačkog duha. Rezignacija nakon Čilićevog poraza osjetila se i u Karlovićvom nastupu, kao i u ugođaju u gledalištu.

Argentinci su, pak, skakali na tribinama, osjećali su da dolazi njihov trenutak.

Treći set bio je veoma sličan prethodnim setovima. Delbonis je zarana uzeo servis Karloviću koji se nikako nije snalazio sa strpljivim Argentincem. Potom mu je “skinuo” još jedan servis i argentinsko slavlje je moglo započeti.

Autor: Andrija Kačić Karlin
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});