fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

AUSTRALIAN OPEN: Roger Federer u pet setova “slomio” Marina Čilića!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MELBOURNE - Roger Federer je osvojio još jedan Grand Slam turnir, međutim u finalu je znatno teže od očekivanog slavio protiv Marina Čilića pošto mu je trebalo pet setova za pobjedu, dok je do finala stigao bez izgubljenog seta.

Meč je krenuo u skladu s očekivanjima pošto je Federer poveo 4:0, te rutinski stigao do prvog seta rezultatom 6:2.

Čilić je dobio prvi gem drugog seta, a zatim imao na Federerov servis 40:15, no Švicarac se s četiri odlična poena izvukao iz prve mini krize i izjednačio na 1:1. Bio je to ujedno najduži gem u meču potrajavši čitavih deset minuta.

Potom je FEderer imao novu break šansu, ali se sada i Čilić izvukao. Kod rezultat 2:2 nova break prilika za najboljeg igrača svijeta, međutim najbolji hrvatski tenisač se još jedanput izvlači za vodstvo od 3:2. Kod 4:4 u tom drugom setu Švicarac ima još jednu break šansu, ali se Čilić u maniri Gorana Ivaniševića izvlači asom na drugi servis, te potom osvaja gem za 5:4.

Federer psihološki malo pada, te na svom servisu sa dvije dvostruke pogreške dovodi Čilića u break priliku, ali ni Marin ne koristi takav poklon. Pri rezultatu 5:5 Čilić osvaja svoj servis bez izgubljenog poena, ali i Federer uzvraća istom mjerom, pa pobjednika drugog seta odlučuje tie-break.

Čilić pri svom vodstvu 5:4 osvaja poen na Federerov servis za 6:4, a pri vodstvu 6:5 svojim servisom dolazi do 7:5, te tako osvaja set sa 7:6.

Ključni gem trećeg seta bio je onaj šesti kada je Federer oduzeo Čiliću servis i set okončao rezultatom 6:3, no usprkos tome Marin je dobro djelovao i bilo je vidljivo kako se ponovno može vratiti u meč.

To se i dogodilo u četvrtom setu, iako je Švicarac i u taj set bolje ušao i imao vodstvo od 2:0, te novu break priliku nakon dviju dvostrukih pogrešaka Marina Čilića, no Čilić je to izvukao i smanjio na 1:2, a najbolji dio meča odigrao je kod Federerovog vodstva od 3:2, jer je osvojio četiri uzastopna gema i dobio taj četvrti set sa 6:3.

Federer je u prvom gemu odlučujućeg petog seta izvukao dvije break šanse za Čilića, psihološki se ponovno digao, ali što je još važnije i svoj tenis na jednu višu razinu i s uvjerljivih 6:1 osvojio set, a samim time dobio meč i još jednu Grand Slam titulu pospremio u svoje vitrine.

Čilić je bio jako dobar, u pojedinim trenucima odličan, no ipak nedovoljno dobar da bi skinuo skalp najboljem svih vremena. Zaslužen trijumf Rogera Federera, ali isto tako sve čestitke i Marinu Čiliću koji je potvrdio zašto će od sutra biti treći najbolji igrač svijeta.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});