fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ćosić priznao, istraga traje mjesecima, kolege zgroženi

Autor: Index.hr

ZAGREB - Svjetsko prvenstvo posljednje je veliko natjecanje koje ste gledali na HRT-u jer je javna televizija izgubila prava prijenosa hrvatske reprezentacije.

Incident u kojem su, prema dostupnim informacijama, sudjelovali dugogodišnji komentator HTV-a i reprezentacije Drago Ćosić te koordinator Saša Dedić prava je slika za kraj programa koji nam je državni komentator Ćosić godinama servirao u prijenosima reprezentacije.

Danas mu prijeti otkaz jer je prema informacijama koje su procurile iz vrha HRT-a dilao karte za finale SP-a između Hrvatske i Francuske u Rusiji, gdje je izvještavao s utakmica te iz kampa hrvatske reprezentacije. FIFA je, kako se doznaje, stopirala preprodaju četiri ulaznice za finale, koje su na sebi imale serijski broj korporativnog kontingenta. Lako je ustanovljeno da pripadaju EBU-u, krovnom europskom udruženju javnih servisa te da su raspoređene njihovom članu HRT-u.

U Ravnateljstvu HRT-a s tim nisu bili upoznati jer ulaznice je zatražio Ćosić. Kako doznajemo iz izvora s Prisavlja, on se pravdao da ih je podijelio, a riječ je navodno o 40 ulaznica za finale SP-a. Ćosić ih je preuzeo i raspodijelio prema vlastitom nahođenju.

Kaže da nije preprodavao, već dijelio. Svaka se na ulici cijenila u tisućama eura.

Državna televizija građanima godišnje uzima milijardu kuna.

Ova afera buknula je, kako doznajemo, odmah nakon Svjetskog prvenstva. HRT dva mjeseca šuti, a odgovora nema ni jutros, nakon što je priča puštena u javnost.

HRT dva mjeseca zna, Ćosić tek sada suspendiran?

U PR odjelu na HRT-u očito vlada panika. Drago Ćosić trebao je biti u Portugalu, gdje reprezentacija večeras igra prijateljsku utakmicu i izvještavati s događaja za Dnevnike. No u posljednji tren HRT ga je maknuo s puta. Ćosić se jutros nije javljao na pozive, a upite smo osim na HRT poslali i prema FIFA-i te EBU-u. Zaposlenik javne televizije u poziciji švercera FIFA-inim ulaznicama povod je za duboke sankcije i očekuje se da će HRT i žestoko reagirati, posebno nakon što je priču pustio u medije. Naime, iako državna televizija još ne odgovara na službene upite, jasno je kako je informacija o internoj istrazi protiv Ćosića na Prisavlju izašla iz uskog, rukovodećeg kruga.

Ćosićevi kolege su većinom šokirani događajem, a mnogi su i pogođeni zbog dobrog posla koji je ekipa odradila u Rusiji. Ćosićeva opravdanja mnogi smatraju sramotnima. Od HRT-a pokušavamo dobiti potvrdu informacije da je cijeli slučaj prijavljen i hrvatskim institucijama, odnosno DORH-u, s obzirom i na moguću kaznenu odgovornost.

Kako je za sada moguće čuti iz izvora na HRT-u, Ćosiću prijeti otkaz, ali HRT je spreman tražiti i naknadu štete. Riječ je o uistinu velikom skandalu koji je poprimio međunarodne razmjere.

Autor: Index.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});