FOTO: Karlo Galić najbolji senior na taekwondo Kupu BiH

Autor: Dnevno.ba

PRIJEDOR - U nedjelju je u Prijedoru održan Kup Bosne i Hercegovine u taekwondou gdje je nastupilo 240 natjecatelja iz 25 klubova. Organizator Kupa bio je Taekwondo Savez BiH a domaćin taekwondo klub Kozara iz Prijedora.

Taekwono klub Poskok iz Posušja nastupio je s 5 natjecatelja koji su ostvarili odlične rezultate u sportskoj borbi.

U konkurenciji seniora nastupio je Karlo Galić koji je sa dvije uvjerljive pobjede osvojio zlatnu medalju u kategoriji seniora do 87 kilograma. Zahvaljujući tome proglešen je najboljim seniorem turnira a taekwondo klub Poskok je dobio pehar za ukupno treće mjesto u konkurenciji seniora.

MLADE POSUŠKE NADE LUCIJA I DAVID

U konkurenciji mlađih kadeta posuški klub su predstavljali Lucija Miličević i David Grubišić koji su nastavili nizati pobjede i zlatne medalje. U konkurenciji juniora nastupili su “poskoci” Sara Grubišić i Ilija Jukić koji su osvojili srebrne medalje.

Petar Boban, trener

“Ovaj turnir je bio jedan od bodovnih turnira svim službenim uzrastima koji skupljaju bodove za ulazak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naš klub predstavljalo je 5 natjecatelja koji su imali jako dobre rezultate. Karlo je nastupio u težinski većoj kategoriji od njegove te je imao dvije jako dobre borbe, a ovaj turnir mu je dobro poslužio u pripremi za nastup na Svjetskom prvenstvu na kojem nastupa polovicom svibnja.

Jako mi je drago da dolaze nove mlade nade kao Lucija i David koje, ukoliko budu ustrajni, očekuje uspješna taekwondo karijera, a oni već neko vrijeme nižu samo pobjede. Također i naši juniori su imali uspješan nastup uzevši u obzir da im je ovo prva natjecateljska godina u juniorskom uzrastu. Zahvaljujemo se domaćinu na gostoprimstvu i našem sponzoru Rent a car BGL COMMERCE kao i Sportskom savezu Općine Posušje koji podupiru naš rad. Sada imamo malu pauzu sa nastupima do karaja mjeseca a onda nas očekuje još nekoliko nastupa na međunarodnim turnirima u Hrvatskoj i nastup Karla Galića na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, kazao je u osvrtu na ovaj događaj trener Petar Boban.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI