fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hrvatski navijači naoružani za prekid utakmice zaustavljeni na granici, stigla Torcida

Autor: Index.hr

SAINT ETIENNE - Hrvatska danas od 18 sati igra protiv Češke na Europskom prvenstvu, a na stadionu u St. Etienneu očekuje se oko deset tisuća hrvatskih navijača. Na nogama su navijači, ali i policija. Indexu je iz Ravnateljstva policije potvrđeno da je na granici zaustavljen kombi s navijačima koji su za Francusku krenuli naoružani nedopuštenim sredstvima.

“Operativnim radom policije dosada je od strane granične policije zaustavljeno kombi vozilo u kom se nalazilo više osoba, a prilikom kontrole pronađeni su predmeti koje nije dozvoljeno posjedovati prilikom putovanja na sportska natjecanja te se nad istima provodi se krim istraživanje”, odgovorili su nam iz MUP-a.
Dani ma uči susreta stižu najave da će hrvatski, ali i srpski izgrednici pridružiti “huliganskom” Euru. Veći broj pripadnika Torcide je u St. Etienneu, s čijim navijačima njeguju prijateljske odnose. Najavljen je i dolazak Boysa, a spominju se i moguće dogovorene tučnjave s ruskim navijačima.

U isto vrijeme, iz Splita opet stižu poruke protiv reprezentacije. “Prodali ste naše snove, Judini sinovi”, transparent je izvješen u kvartu Sućidar.

Policija u St. Etienneu je na svakom koraku

Iz Kluba navijača Uvijek vjerni, koji imaju potpisan ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom, prije nekoliko dana izašli su s informacijom da dio navijača Hrvatske planira izazvati nerede i prekinuti utakmicu sa Češkom.

“Kao predstavnici veleposlanstva za hrvatske navijače u Saint Etienneu aktivno pomažemo sa svim specijaliziranim informacijama koje navijači trebaju. Atmosfera je slična kao i u svim ostalim gradovima gdje igra Hrvatska, za sada je sve sjajno. Nikakvih indicija o neredima nema, osim glasina. Saint Etienne je manji grad i policija je zaista vidljiva na svakom koraku”, kazali su nam danas predstavnici Uvijek vjernih u St. Etienneu.

Uoči natjecanja Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) poslalo je francuskoj policiji popis od 326 imena navijača iz Hrvatske koji predstavljaju potencijalnu opasnost, a Francuzi su jednog navijača s tog popisa locirali u zemlji.

Obzirom na činjenicu da su hrvatski navijači već poduzimali akcije kojima je cilj prekid utakmice, hrvatska policija u stalnoj je suradnji s francuskim kolegama.

Jedan navijač zaustavljen u zračnoj luci u Parizu

“Pravomoćnim i aktivnim sudskim presudama kao i kategorizacijom u skupinu visoko rizičnih osoba zbog ranijeg protupravnog ponašanja zahvaćeno je 326 osoba, čiji osobni podaci su radi onemogućavanja kupnje ulaznica za utakmice na kojima nastupa hrvatska nogometna reprezentacija na UEFA EURO France 2016, putem međunarodne policijske suradnje, na zahtjev francuskog ministarstva unutarnjih poslova istima i dostavljeni. Prema dosadašnjim saznanjima jednoj osobi hrvatskom državljaninu od strane francuskih vlasti prilikom dolaska na Zračnu luku u Paris zapriječen je ulazak u Francusku.

Nadalje operativnim radom policije dosada je od strane granične policije zaustavljeno kombi vozilo u kom se nalazilo više osoba, a prilikom kontrole pronađeni su predmeti koje nije dozvoljeno posjedovati prilikom putovanja na sportska natjecanja te se nad istima provodi se krim istraživanje.

Obzirom da je za utakmice hrvatske nogometne reprezentacije od strane organizatora u prodaju pušteno cca 8500 ulaznica, uz dio posebno rezerviranih VIP ulaznica za očekivati je da će na predstojećoj utakmici u Saint Etienneu unutar grupne faze natjecanja biti nazočno do 10000 hrvatskih navijača. Za sada raspolažemo saznanjima o organiziranom odlasku navijača sa tri charter leta na ovu utakmicu.

Zaključno, policija u okviru svojih redovnih djelatnosti (kako krim i temeljne policije tako i na graničnim prijelazima) poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje s ciljem sprječavanja mogućih incidenata na utakmicama hrvatske reprezentacije u Francuskoj, te pronalaženja i privođenja mogućih počinitelja”, dopis je koji smo jutros zaprimili od policije.

Moguuće je da fotografija Torcide koju navijači postaju na društvenim mrežama nije snimljena danas, već protekle sezone. Prema našim saznanjima nekoliko stotina torcidaša je u St. Etienneu.

Autor: Index.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});