fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Krpić predvodi listu premijerligaških strijelaca, ali je Bilbija najkompletniji igrač!

Autor: D. Ivanković

TUZLA - Napadač tuzlanske Slobode Sulejman Krpić, koji je u mlađim kategorijama nosio i dres zagrebačkog Dinama, prvi je topnik premijerligaške jeseni u Bosni i Hercegovini s 11 postignutih golova u 18 odigranih utakmica. Ovaj golgeter iz Brčkog ima tržišnu vrijednost od 400 tisuća eura i do ove sezone nosio je dres Sarajeva, međutim na Tušnju igra kao preporođen i ponajprije zahvaljujući njemu Sloboda je među šest prvoplasiranih klubova domaćeg prvenstva, odnosno na dobrom putu da izbori "Ligu za prvaka" čime bi bio ispunjen primarni cilj tuzlanskog premijerligaša.

Krpiću je 25 godina i pred njim su po svemu sudeći najbolje igračke godine, baš kao i pred Ivanom Lendrićem, njegovim najbližim pratiteljem, koji je u 18 odigranih utakmica za Željezničar zabio 10 prvenstvenih golova. Ovaj bivši mladi hrvatski reprezentativac ipak ima nešto veću tržišnu vrijednost (750 tisuća eura), a kao što smo za Krpića konstatirali kolike su njegove zasluge u vrlo dobrim rezultatima Slobode isto to odnosi se i na Lendrića u dresu Želje.

Treći na listi strijelaca je Mersudin Ahmetović, koji je kudikamo ipak iskusniji igrač od dvojice prethodno spomenutih, a ovaj 31-godišnjak do prije par sezona nosio je i dres aktualnog ruskog prvaka Rostova. On je za razliku od Krpića otišao u obratnom smjeru, odnosno dres Slobode zamijenio onim “bordo” momčadi s Koševa, te u 17 prikupljenih nastupa zabio 9 golova.

sulejmankrpic16122016

Iza trojice ovih napadača poredala su se četiri nogometaša sa po 8 postignutih golova, no najbolji prosjek ima Elvir Koljić iz novog premijerligaša Krupe pošto je on navedeni učinak ostvario u svega 13 odigranih utakmica. Njegova tržišna vrijednost iznosi tek 175 tisuća eura, a pored 8 golova skupio je i 3 asistencije što je svakako za sve pohvale igrača koji ima 21 godinu i daleko je najmlađi u skupini od osam vodećih premijerligaških golgetera.

Vremešni Brazilac iz Širokog Brijega Wagner izvrsno zabija i sa 38 godina na leđima, te u dosadašnjem dijelu sezone, koji istina nije za pamćenje kada je riječ o Širokobriježanima, ima učinak od 8 golova i 3 asistencije iz 15 utakmica, međutim on nije poput Koljića zabijao iz kaznenih udaraca, već prvenstveno iz igre i pitanje je što bi sa Širokim Brijegom bilo da jesenas Wagner nije bio tako učinkovit?

Jasmin Mešanović je odigrao 17 utakmica za Zrinjski i ostvario učinak od 8 golova i 4 asistencije i nema sumnje kako je jedna od najvažnijih karika u uspjesima aktualnog prvaka koji je na dobrom putu da obrani titulu prvaka. Mešanović je među “Plemiće” stigao iz Osijeka, a njegova trenutna tržišna vrijednost je 700 tisuća eura, premda se mnogi slažu kako ovaj Tuzlak ima sve predispozicije i za kudikamo značajniji igrački uzlet.

elvirkoljic16122016

Isto se može ustvrditi i za crnogorskog internacionalca Marka Obradovića u dresu Radnika koji ima 25 godina, odnosno godinu više od Mešanovića, a premijerligaš iz Bijeljine jednostavno je postao nezamisliv bez ovoga dragulja. U tekućoj premijerligaškoj sezoni postigao je 8 golova i dodao još 3 asistencije u 18 odigranih utakmica i također ima jednu respektabilnu statistiku.

Na osmom mjestu liste strijelaca je još jedan igrač Zrinjskog, a riječ je o bivšem kapetanu mlade reprezentacije Nemanji Bilbiji kojeg će mnogi apostrofirati i kao najkompletnijeg igrača lige, jer je pored 6 postignutih golova u 17 nastupa zabilježio i čak 9 asistencija i tu mu uistinu nema ravnoga. Bilbija ima 26 godina i također je jedan iz skupine igrača od kojih možemo očekivati dodatni iskorak, te nema sumnje kako njegova sadašnja tržišna cijena od 400 tisuća eura također može znatno porasti.

Autor: D. Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});