fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: FK Borac Banja Luka

Kup BiH: Sarajevo dočekuje Borac na Koševu, Zrinjski traži potvrdu prolaza protiv Jedinstva

Autor: FENA

Danas će biti odigrane dvije uzvratne utakmice četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine, a sastaju se Sarajevo – Borac i Zrinjski – Jedinstvo.

Sarajevo će na Koševu dočekati Borac u utakmici u kojoj će se nakon serije loših rezultata pokušati vratiti na pobjednički kolosijek. Prvi susret u Banja Luci završio je bez golova, što objema momčadima daje realne šanse za plasman u polufinale.

Trener Sarajeva Simon Rožman rekao je na konferenciji za novinare da je prvak praktički odlučen u prvenstvu, nakon što je Borac u prošlom kolu u Mostaru savladao Zrinjski, ali da njegova momčad može stati na put Banjalučanima u Kupu.

– Svi znamo jedni za druge, a jedini smo u ligi koje nisu pobijedili. Tri puta je bilo izjednačeno, nadam se velikoj podršci navijača i to može biti odlučujuće. Bit će neizvjesno, neka odluči nogomet, a ne neke druge stvari. Imamo strategiju, vjerujemo u tim, a zbog igrača mi je žao što nismo rezultatski nagrađeni protiv Igmana – rekao je slovenski stručnjak.

Borac je pobjedom u Mostaru nad Zrinjskim došao na korak do osvajanja naslova prvaka, a sada se okreće Kupu gdje također želi osvojiti trofej.

Trener Vinko Marinović rekao je da je cilj momčadi plasman u daljnji dio natjecanja.

– Vjerujem da nema velikih nepoznanica. Znamo dobro kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati s nama. U dobroj smo formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U momčadi vlada odlično raspoloženje, puni smo samopouzdanja i želimo ostvariti cilj – rekao je Marinović.

Branitelj naslova Zrinjski ne bi trebao imati težak zadatak plasirati se među četiri najbolje momčadi, s obzirom da im je protivnik federalni prvoligaš protiv kojeg su u prvom susretu u Bihaću slavili s 1:0.

Foto: FK Borac Banja Luka

‘Zrinjski se nije oprostio od borbe za naslov’

Nakon “oproštaja” od prvenstva, Zrinjski se okreće Kupu, gdje će učiniti sve da obrani prošlogodišnji naslov i sezonu završi trofejom.

Utakmica u Mostaru igra se od 15 sati, a u Sarajevu od 17:30 sati.

Već je poznat prvi polufinalist, a to je dobojska Sloga koja je u utorak u uzvratnoj utakmici četvrtfinala pobijedila Posušje rezultatom 2:0 i s ukupnih 4:3 prošla u naredno kolo.

Posljednji susret četvrtfinala igra se u četvrtak u Mostaru gdje Velež dočekuje Široki Brijeg koji iz prvog susreta ima prednost od 2:1.

Trener Reala hvalio hrvatskog kapetana i otkrio važan detalj: ‘Budućnost je u Modrićevim rukama’

Autor: FENA
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});