fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Bayer 04 Leverkusen

Leverkusen pod vodstvom Xabija Alonsa gazi sve redom i ide po tri trofeja

Autor: Dnevno.ba

Bayer Leverkusen je jučer stigao do 24. pobjede u ovoj sezoni Bundeslige, a ovog puta su rezultatom 0:1 na gostovanju svladali Union Berlin.

U isto vrijeme njihov izravni konkurent i branitelj naslova minhenski Bayern neočekivano je prosuo dva pogotka prednosti na gostovanju kod Heidenheima koji je slavio 3:2, te tako približio Alonsa i družinu do prvog povijesnog prvaka Njemačke. Bayern je stekao lijepu prednost nakon što su mrežu domaćeg Heidenheima pogodili Kane i Gnabry. Međutim, domaći stižu do preokreta, a strijelci su bili Sessa i dva puta Kleindienst.

Nevjerojatno izgleda momčad Leverkusena pod vodstvom legendarnog veznjaka Liverpoola i Reala, čovjeka koji je jedan dio svoje igračke karijere proveo u Bayernu kojeg je u svojoj prvoj pravoj trenerskoj sezoni doslovno ‘prešišao’.

Florian Wirtz postigao je gol iz penala dok je Bayer Leverkusen pobijedio Union Berlin i približio se samo jednoj pobjedi od osvajanja Bundeslige, prenosi Korner.365

Dinamo krenuo u lova na Modrića, objavili poseban oglas u Marci

Još samo jedna pobjeda za povijest

Potrebna su im samo tri boda da osiguraju prvi naslov Bundeslige, a za to će imati priliku već u sljedećem kolu kada im u goste dolazi Werder Bremen. Njihov sljedeći protivnik Werder je u jako lošem nizu od čak šest utakmica bez pobjede.

Nakon ove pobjede Leverkusen pod vodstvom Xabija Alonsa stigao je do nevjerojatne 41. utakmice bez poraza.

Leverkusen koji nezaustavljivo juri naprijed neporažen je u Bundesligi s omjerom od 24 pobjede i četiri remija, a bez poraza su dogurali i do finala njemačkog Kupa u kojem im je protivnik Kaiserslautern. Do finala Kupa ostvarili su pet pobjeda.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, igranje nogometa, igranje nogometa i tekst "Leverkusen MATCHES UNBEATEN"
Foto: Bayern Leverkusen

Bez poraza u Europskoj ligi

Momčad sjajnog španjolskog stručnjaka natječe se ove sezone u Europskoj ligi u kojoj su nakon natjecanja po skupinama imali svih šest pobjeda i maksimalnih 18 bodova. Imali su i dosta uvjerljivu gol razliku 19:3 nakon završenog natjecanja u skupini H u kojoj su još bili Qarabag, Molde i Hacken.

Nakon toga u nokaut fazi su dogurali do četvrtfinala svladavši u osmini momčad Qarabaga koja je s njima bila u skupini. U prvom susretu azerbajdžanski predstavnik imao je prednost od 2:0, ali momčad koju vodi Xabi Alonso vratila se pogocima Wirtza i Schicka koji je zabio u sudačkoj nadoknadi za 2:2. Uzvratni susret je bio prava drama jer je Qarabag opet imao prednost 0:2 i opet je Leverkusen došao do pobjede od 3:2 i prolaza u četvrtfinale. Gosti su poveli u 58. minuti golom Zoubira, a onda u 62. su crveni karton dobiva Cafarquliyev. Gosti i s igračem manje postižu drugi gol pet minuta kasnije preko Juninha. Međutim, onda je uslijedio veliki preokret koji je odraz čvrstog pobjedničkog mentaliteta Alonsove momčadi ove sezone. Najprije je u 72. minuti Firmpong smanjio na 1-2, da bi pravi show nastao u nadoknadi. Patrick Schick je za izjednačenje zabio u 93. minuti zabio 2:2, a onda u osmoj minuti sudačke nadoknade donio veliku pobjedu od 3:2 za Leverkusen.

Ognjen Vranješ nakon Karleuše ljubi splitsku influencericu

Protivnik u četvrtfinalu Eurospke lige bit će im engleski West Ham United.

Nevjerojatna sezona i priča trenutno natraženijeg trenera na svijetu nastavlja se dalje. Postoji mogućnost da do tri trofeja u sezoni dođe bez ijednog poraza. Hoće li u tome uspjeti? Odgovor na ovo pitanje ćemo dobiti na kraju ove nevjerojatne sezone za Bayer Leverkusen.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});