fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA PRVAKA: Velika šansa za Dinamo i Crvenu Zvezdu, Grci s Ajaxom i Celticom

Autor: Dnevno.ba

HELSINKI - Očekivano uzbudljivo i zanimljivo bilo je u uzvratnim utakmicama 2. pretkola Lige prvaka nakon kojih smo doznali i sve parove 3. pretkola ovog natjecanja.

Bjeloruski BATE Borisov je nakon domaćih 0:0 u gostima slavio kod HJK Helsinkija 2:1 i prošao dalje, a sva tri pogotka su postignuta sredinom prvog poluvremena. Za goste su pogađali autogolom Rafinha u 20. i Igor Stasevich u 24. minuti, dok je za domaće u 28. minuti smanjio Moshtagh Yaghoubi.

U narednoj fazi natjecanja BATE će igrati s Qarabagom iz Azerbejdžana budući da su oni s uvjerljivih 3:0 na domaćem travnjaku pobijedili Kukesi iz Albanije što je bio ujedno i sveukupan rezultat njihovog sraza. Dani Quintana je postigao prva dva gola iz dva kaznena udarca u 24. i 57. minuti, a konačnih 3:0 je postavio Dzon Delarge u 89. minuti. Gosti su od 52. minute igrali bez isključenoga Albi Alle, pa je domaćinu i to olakšalo posao.

Rosenborg i Celtic su odigrali bez pogodaka, a kako su Škoti bili uspješniji u prvoj utakmici s 3:1 zasluženo prolaze dalje gdje ih čeka neugodni AEK predvođen hrvatskim internacionalcem Markom Livajom i ti susreti bi svakako trebali biti istinske poslastice 3. pretkola.

Svoga suparnika doznao je i Dinamo, a to je kazahstanska Astana koja je odigravši bez pogodaka kod Midtjyllanda sačuvala prednost od 2:1 iz prve utakmice i također prošla dalje. Bh reprezentativac Marin Aničić je odigrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton, a u uspjehu gostujućeg sastava sudjelovao je i negdašnji igrač Hajduka i Rijeke Marin Tomasov.

Crvena Zvezda je gostujućim 2:0 (El Fardou Ben Nabouhane 8., Nemanja Radonjić 38.) slavljem kod Suduve u Litvi potvrdila onih visokih 3:0 iz prvog dvoboja, te s ukupnih 5:0 izborila utakmice sa “krvnikom” našega prvaka Zrinjskoga, dakle Spartakom iz Trnave, koji je dan ranije eliminirao Legiu iz Varšave.

Malmoe i Cluj su igrali 1:1 što je u konačnici odgovaralo domaćinu s obzirom na njihovu gostujuću 1:0 pobjedu u Rumunjskoj. Golom Damjana Đokovića u 37. minuti Cluj je anulirao zaostatak iz prve utakmice, ali je Islanđanin Arnor Ingvi Traustason u 55. minuti izjednačio i odveo Šveđane dalje, a dalje ih čeka mađarski FC Vidi koji je golom bh povremenog reprezentativca Anela Hadžića u 45. minuti s 1:0 pobijedio Ludogoretsa, a kako u prvom dvoboju nije bilo golova Mađarima je to bilo dovoljno za prolaz u 3. pretkolo. Posao u ovom uzvratu olakšao im je i crveni karton Virgila Misidjana u 40. minuti, pa su igrača više kasnije uspješno materijalizirali.

PAOK je u velikom stilu odradio gostovanje kod Basela porazivši istoimenog domaćina 3:0, pa je s ukupnih 5:1 prošao dalje. Za momčad iz Soluna ovom prilikom su pogađali Fernando Varela u 7., Aleksandar Prijović u 52. i Omar El Kaddouri u 60. minuti.

Grke sada čeka još teža prepreka pošto im slijede dvoboji sa slavnim Ajaxom koji je lakše od očekivanoga eliminirao Sturm iz Graza. naime, nakon domaćih 2:0 “Kopljanici” su slavili i u Grazu s 3:1, a sa dva zgoditka se istakao iskusni napadač Jan Klaas Huntelaar. On je mrežu domaćih pogađao u 39. i 77. minuti, a jedan zgoditak je pridodao i reprezentativac Srbije Dušan Tadić u 48. minuti utakmice. Počasni gol za Sturm bio je zapravo autogol Andre Onane u 89. minuti.

Parovi 3. pretkola:
Celtic (Škotska) – AEK (Grčka)
Red Bull Salzburg (Austrija) – Shkendija (Makedonija)
Crvena Zvezda (Srbija) – Spartak Trnava (Slovačka)
Qarabag (Azerbejdžan) – BATE Borisov (Bjelorusija)
Astana (Kazahstan) – Dinamo (Hrvatska)
Malmo (Švedska) – FC Vidi (Mađarska)
Benfica (Portugal) – Fenerbahce (Turska)
Slavia Prag (Češka) – Dynamo Kiev (Ukrajina)
PAOK (Grčka) – Ajax (Nizozemska)

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});