fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Liverpool izbacio Manchester Uniteda, Eduardo donio novu pobjedu Šahtaru

Autor: Sportnet.hr

LIVERPOOL - Liverpool je remijem na Old Traffordu izbacio Manchester United, a Borussia Dortmund je bila bolja od Tottenhama i u uzvratnoj utakmici. Eduardo da Silva zabio je jedini pogodak u pobjedi Šahtara, a Braga je u žustroj utakmici bila bolja od Fenerbahčea.

Manchester United – Liverpool 1:1 (0:2)

Nogometaši Liverpoola sačuvali su prednost iz prve utakmice u povijesnom europskom sučeljavanju s Manchester Unitedom i plasirali se u četvrtfinale Europske lige. U uzvratnoj utakmici Manchester United je poveo pogotkom Anthonyja Martiala u 32., a konačnih 1:1 postavio je Philippe Coutinho u 45.

United je bolje ušao u utakmicu, iako je i Livrepool imao nekoliko dobrih pokušaja, posebno onaj Coutinha u 27. kada je David de Gea sjajno obranio njegov udarac. No, pet minuta kasnije Machester United je poveo nakon što je Nathanael Clyne u svojem kaznenom prostoru srušio Martiala koji je sam realizirao udarac s bijele točke.

Na drugoj strani Daniel Sturridge je ubrzo pogodio gredu, a do 45. minute obje ekipe su imale po jednu dobru šansu, da bi u posljednjoj minuti prvog dijela sjajni Coutinho driblingom izbacio Guillerma Varelu i uspio zabiti za izjednačenje.

U nastavku utakmice Manchester je bio opasnija momčad, no i Liverpool je nekoliko puta zaprijetio, ali do kraja utakmice nije bilo novih pogodaka i Redsi su se s ukupnih 3:1 plasirali u četvrtfinale. Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku momčad.

Anderlecht – Šahtar 0:1 (1:3)

Nogometaši Šahtara plasirali su se u četvrtfinale nakon što su svladali belgijski Anderlecht i u uzvratnoj utakmici. Jedini pogodak na utakmici zabio je Eduardo da Silva u 93. minuti, a u igru je ušao samo dvije minute ranije.

Obje momčadi utakmicu su završile s deset igrača. U 84. isključujući žuti karton za Šahtar dobio je Oleksandr Kucher, a u 86. za domaćine Kara Mbodji izravni crveni karton. Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku momčad.

Braga – Fenerbahče 4:1 (0:1)

Nakon što je portugalska Braga u prvoj utakmici izgubila u Turskoj s minimalnih 1:0, u uzvratu su s 4:1 razbili Fenerbahče, koji je utakmicu završio s dva igrača manje, i zasluženo se plasirali u sljedeću fazu natjecanja.

Braga je povela u 11. minuti pogotkom Ahmeda Hassana, no Fenerbahče je bio opasnija momčad i u trećoj minuti sudačke nadoknade Turci su stigli do izjednačenja nakon što je Alper Potuk zakucao loptu nakon pokušaja glavom Robina Van Periseja.

U 66. minuti Mehmet Topal igrao je rukom u svojem kaznenom prostoru, zaradio isključujući žuti karton, a siguran s bijele točke bio je Josue za prednost Brage. Fenerbahče je i dalje bio u igri sve do 74. kada je poentirao Nikola Stojiljković za prednost Portugalaca od dva razlike.

konačni rezultat postavio je Rafa Silva, a Potuk je u 86. dobio i drugi crveni karton za svoju momčad nakon grubog starta nad Pedrom Santosom.

Tottenham – Borussia Dortmund 1:2 (0:3)

Nakon uvjerljive pobjede u prvom susretu i osiguranog prolaza, Borussia Dortmund je slavila protiv Tottenhama i u uzvratu na White Hart Laneu. Dva pogotka za Dortmunđane zabio je sjajni Pierre-Emerick Aubameyang.

Prvi je zabio topovskim udarcem u 24., a drugi u 71. na asistenciju Henrikha Mkhitaryana. Poraz Tottenhama ublažio je Heung-Min Son nakon velike pogreške Nevena Subotića.

Sevilla – Basel 3:0 (0:0)

Branitelj naslova Sevilla plasirala se u četvrtfinale uvjerljivom pobjedom protiv Basela nakon što je prva utakmica u Švicarskoj završila 0:0. Sva tri pogotka na uzvratnoj utakmici domaćini su zabili u prvih 45. minuta.

Sevilla je lomila čvrste goste sve do 35. minute kada je zabio Adil Rami pogotkom nakon kornera, a potanje putnika u četvrtfinale riješio je Kevin Gameiro koji je zabio u 44. i 45. minuti utakmice.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});