fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mađari pobjednici grupe, Islanđani i Portugalci u nokaut fazi

Autor: ScSport.ba

PARIZ - Utakmicama trećeg kola u grupi F, dobili smo još odgovora na neka pitanja na ovogodišnjem Euru.

U utakmici koja je bila biti il ine biti za Portugalce, “europski Brazilci” su ukrstili koplja sa Mađarima, koji su kolo prije kraja osigurali plasman u nokaut fazu. Portugalci su krenuli ofanzivno i imali su nekoliko prilika preko Nanija i Ronalda no promjene rezultata nije bilo, na drugoj strani Szalai je imao šansu u 15. minuti no ostalo je 0:0. Ipak, u 19. minuti šok za Portugalce, kada iskusni Gera pogađa za vodstvo Mađara. Nakon gola Gere, Portugalci su krenuli još jače prema golu Mađara, a ofanziva se isplatila u 42. minuti kada je Nani poravnao na 1:1.

Na samom početku drugog poluvremena, Dzudszak sjajnim pogotkom i slobodnog udarca dovodi Mađare u novo vodstvo. Dvije minute kasnije majstorija Ronalda za novo poravnanje, da bi ludih deset minuta nastavka zaključio Dzudzsak novim golom u 54. minuti. Cristiano Ronaldo u 66. minuti postiže svoj drugi gol za rezultat 3:3. Pet minuta nakon gola Ronalda Joao Mario je loše šutirao iz dobre pozicije.

Do kraja meča nije bilo većih prilika i obje selekcije su izborile plasman u nokaut fazu, Mađari kao prvo plasirani, a Portugalci kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

U drugom duelu grupe, Island je savladao Austriju sa 1:0. Islanđani su odigrali još jednu dobru utakmicu na ovogodišnjem Euru. Krenuli su u meč vrlo ofanzivno, stvorili su više prilika od Austrijanaca, a to ime se isplatilo u 18. minuti kada Bodvarson pogađa za 1:0. U 37. minuti Austrija je imala sjajnu šansu za izjednačenje no Dragović je promašio penal i na odmor se otišlo sa 1:0 za Island.

Nastavak meča donosi oprezniju igru Islanda, dok su Austrijanci pokušavali doći do izjednačenja. Alaba je u 47. minuti imao dobru priliku no njegov udarac je blokiran, da bi minut kasnije island zaprijetio preko Sigurdsona no ostalo je 1:0. Ipak u 61. Shopf donosi poravnanje Austriji. Nakon gola, Austrijanci su imali sjajnu šansu za vodstvo u 69. minuti no Janko je bio neprecizan. U 77. minuti dobra šansa za Schopfa, ali ostalo je 1:1. U samom finišu meča Trautason pogađa za trijumf Islanda od 2:1 i drugo mjesto u grupi, dok će Austrijanci kući.

Portugal – Mađarska 3:3
Austrija – Island 2:1

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});