fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Manchester City kupio kapetana U19 reprezentacije Hrvatske

Autor: Dnevno.ba

SPLIT - Ante Palaversa danas bi trebao otputovati prema Manchesteru jer je transfer u City pred realizacijom te bi se u utorak trebao podvrgnuti liječničkom pregledu u svom novom klubu, koji bi ga u Hajduku ostavio na posudbi te bi kao posuđen igrač u dresu splitskoga kluba igrao već za vikend u Osijeku, pišu Sportske novosti.

Sjajan je posao pred vratima jer bi Hajduku odmah pripalo 4,5 milijuna eura odštete te još milijun i pol za vrijeme dok je Palaversa još na Poljudu, a ukupno bi splitski klub mogao dobiti još tri milijuna kroz razne bonuse koji se tek trebaju dogovoriti, odnosno staviti na papir. Hajduk bi od Palaverse do kraja mogao dobiti ukupno devet milijuna eura, što znači da bi to bio transfer u rangu Nikole Vlašića, koji je prodan u Everton za 8,7 milijuna eura i deset posto od sljedeće prodaje.

Bilo kako bilo, radi se o sjajnom poslu u kojemu profitiraju svi – od Manchester Cityja, koji je dobio igrača za budućnost i pratit će njegov razvoj, samoga Palaverse, koji je ostvario transfer iz snova, te Hajduka, koji je u ovoj priči još i najbolje prošao. Dobit će 4,5 milijuna eura odmah za tekuće poslovanje te igrača koji će ostati još neko vrijeme i njegovim ostankom neće biti narušen projekt guranja mladih igrača.

Mladi kapetan U-19 reprezentacije privukao je pozornost jednoga od najvećih klubova i trenera današnjice, koji su ga dugo promatrali i pregovarali s Hajdukom, a Bijeli su vješto unovčili dragulj koji dodatno može još samo napredovati te matičnom klubu još dosta toga pružiti. Bilo je opcija da Palaversa odmah ode u Englesku te da ga trener Pep Guardiola proslijedi u Gironu ili NAC Bredu, s kojima imaju suradnju, no na kraju je pobijedila opcija u kojoj on ostaje u Hajduku, s kojim će pokušati ostvariti plasman u Europu, navode Sportske novosti.

Jedino što još treba ispregovarati jest koliko će Palaversa još dugo ostati u Hajduku, pitanje je hoće li to biti godina ili godina i pol, no za priču o vrhunskom poslu između sportskoga direktora Hajduka Saše Bjelanovića i Manchester Cityja to je manje važno. Osim toga, od novca koji inkasira Hajduk može reagirati na tržištu te dovesti možda jednoga ili dvojicu igrača, popuniti roster na kritičnim pozicijama.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});