fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Minimalne pobjede Njemačke i Poljske za prolazak dalje

Autor: ScSport.ba

PARIZ - U trećem kolu grupe C, Njemačka i Poljska ostvarile su minimalne pobjede od 1:0 protiv Sjeverne Irske, odnosno Ukrajine, te su tako ostvarile prolazak dalje. Nijemci su završili kao prvoplasirani, Poljaci su zauzeli drugu poziciju.

Thomas Muller je imao stopostotnu šansu za Njemačku protiv Sjeverne Irske odmah u osmoj minuti, ali je Michael McGovern sjajno obranio. Samo četiri minute poslije golman Sjeverne Irske zaustavio je udarac Marija Goetzea.

Muller je pokušao i u 23. minuti, ali njegov udarac otišao je pored gola. Isti igrač pokušao je i četiri minute poslije, no tada se ispriječila stativa. Nije uspio pogoditi, ali je Muller asistirao Mariju Gomezu za vodstvo Nijemaca u 30. minuti.

Fudbaler Bayern Munchena nastavio je prijetiti golu Sjeverne Irske, a u 35. minuti zatresao je prečku. Do kraja prvog poluvremena nije vilo većih prilika. Na početku drugog dijela Goetze je imao dvije velike šanse

Pokušao je i Sami Khedira u 59. minuti, ali je McGovern sjajno obranio. Lopta se odbila do Gomeza koji je šutirao pored gola. Gomez je prijetio i u 82. minuti, no McGovern je bio na visini zadatka. Oezil je imao priliku u finišu, ali ostalo je 1:0.

Iako je poražena u ovom susretu, Sjeverna Irska ima veoma dobre šanse da se plasira dalje kao trećeplasirana, jer je već bolja od Albanije. Čeka se rasplet ostalih grupa i ukoliko još jedna reprezentacija bude s lošijim skorom, plasirat će se dalje.

Poljska je protiv Ukrajine odmah u četvrtoj minuti zaprijetila preko Roberta Lewandowskog, kojeg je uposlio Arkadiusz Milik. Ukrajina je uzvratila preko Romana Zozulye u desetoj minuti.

Andriy Yarmolenko je imao veliku šansu za Ukrajince u 17. minuti. Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja. U 54. minuti Milik je uposlio Jakuba Blaszczykowskog, koji je pogodio za vodstvo Poljaka.

Odmah nakon toga Lewandowski je imao dobru šansu. Prijetio je i Milik u 74. minuti. U nastavku Ukrajina je imala prilike preko Artema Fedetskiya i Ruslana Rotana, ali promjene rezultata nije bilo.

Grupa C

Njemačka – Sjeverna Irska 1:0 (Gomez 30′)
Poljska – Ukrajina 1:0 (Blaszczykowski 54′)

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});