fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Modrić odgovorio na pitanje koje muči cijelu Hrvatsku

Autor: Bruno Herljević

ZAGREB - Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, bio je ključna figura na terenu kroz cijeli ciklus za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Čačić je na njega stavljao silan teret, a ovaj je zaista radio najbolji mogući posao. Kod Dalića je dobio novu ulogu, ofenzivnog veznog i nije to izgledalo loše, pogotovo zato što je i ostatak momčadi podigao igru na višu razinu u razdoblju od nekih pola sata zaista su izgledali kao prava, uigrana momčad, što je kod Čačića bila rijetkost.

Hrvatska nažalost mora tražiti plasman u Rusiju preko dodatnih kvalifikacija, a tu ih čeka Grčka. Ogledi 9. studenog i 12. studenog bit će odlučujući za ovu, vjerojatno najpotentniju, generaciju Vatrenih možda i svih vremena.

S Grcima će biti teško, ma koliko neki tvrdili da su Grci trećerazredna momačad europskog nogometa. Toga je svjestan i kapetan Modrić.

“Najvažnije je da ostanemo mirni i strpljivi, kao što smo igrali u Ukrajini. Bitno je da ne srljamo. Siguran sam da ćemo doći do prilika, a onda je važno da budemo koncentrirani u završnici i da ih iskoristimo. Ne bi izdvajao pojedinice. Kompaktni su, igraju u velikim i dobrim klubovima. Imaju nekoliko nezgodnih igrača. ali ne bi izdvajao nikoga posebno. Jednostavnije je igrati kada se suparnik želi nadigravati. Ključ je biti strpljiv i igrati brzo i raditi višak jedan na jedan. Najbolje je igrati s brzim protokom lopte. Morat ćemo tako igrati ako želimo uspjeh”, kazao je Modrić uoči ogleda s Grcima.

Modrić je, što se reprezentacije tiče, imao dosta turbulencija u posljednjih nekoliko mjeseci. Još tamo od svjedočenja na suđenju protiv Mamića i onda ponovnog davanja iskaza zbog sumnju u lažno svjedočenje, povela se priča o Modrićevu odlasku iz reprezentacije. Srećom, ta je priča sada iza Modrića. Isto tako, kapetan je bio prvi koji je javno progovorio o nedostatku naboja u svlačionici, što se kasnije pokazalo vrlo važnim jer dolaskom Dalića vratio se naboj i Vatreni su progirali.

No, Modrić je u svojem obraćanju javnosti odgovorio i na još jedno vrlo važno pitanje. Naime, Modrić je zagazio u 33. godinu života i tehnički gledano polako gura prema veteranskoj dobi. Mnogi navijači zbog toga strahuju da bi se Modrić mogao oprostiti od reprezentacije nakon mundijala sljedećeg ljeta, odnosno kako bi mu u slučaju neprolaska ovo bio posljednji kvalifikacijski ciklus.

“Nisam razmišljao o tome je li mi ovo posljednji ciklus. Vidjet ćemo što će biti. Najbitnije je da se plasiramo tamo gdje nam je mjesto. To moramo potvrditi na terenu”, odgovorio je Modrić.

Autor: Bruno Herljević
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});