fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Modrić prvi u anketi Marce za igrača godine, Rakitić u TOP 10

Autor: Dnevno.ba

Luka Modrić najizgledniji je kandidat za osvajanje nagrade za najboljeg igrača svijeta po izboru FIFA-e, otkrila je anketa španjolske Marce. Hrvatski kapetan, koji je prošle sezone treći put zaredom osvojio Ligu prvaka s Realom, a potom odveo Hrvatsku do povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je proglašen najboljim igračem natjecanja, dobio je najviše glasova čitatelja

Sjajni veznjak dobio je preko 13 tisuća glasova, gotovo pet tisuća više od drugoplasiranog Cristiana Ronalda (8,5 tisuća), koji je posljednje tri godine osvajao nagradu FIFA-e The Best. Danas će FIFA u 16 sati objaviti imena desetorice igrača koji će se boriti za prestižnu nagradu, a prema svemu sudeći, Modrić bi mogao prekinuti dominaciju Ronalda i Lionela Messija.

Od 23 ponuđena igrača u anketi Marce, čitatelji su odabrali njih 10, a španjolski list kratko je prokomentirao Lukino prvo mjesto:

“Modrić je osvojio nagradu za najboljeg igrača SP-a i odveo Hrvatsku u finale. On je drukčiji od svih ostalih i sve radi s klasom u nogama, a to je učinio i s Realom s kojim je osvojio Ligu prvaka u Kijevu.”

Iza njega je završio Ronaldo s 8,5 tisuća glasova, a slijede Kylian Mbappe (8,1), Antoine Griezmann (7,8), Eden Hazard (7,6), Lionel Messi (7,6), Raphael Varane (6,9), Mohamed Salah (5,6) i Kevin De Bruyne (4,5), dok je desetu poziciju zauzeo Ivan Rakitić s 4,4 tisuće glasova, prenosi Index.hr

“Rakitić apsolutno zaslužuje ući u ovaj izbor. Zbog svojih igara, načina na koji igra nogomet, ponašanja. Zbog još jedne sjajne godine s Barcelonom i veličanstvenog Svjetskog prvenstva s Lukinom Hrvatskom. I Ivanovom Hrvatskom”, konstatira Marca.

Bez dvojbe, Modrić je među glavnim favoritima za osvajanje nagrade FIFA The Best, ali i Zlatne lopte. U konkurenciji su još Ronaldo, Mbappe i Griezmann.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});