fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Njemačka nakon 80 godina ispala u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu

Autor: Hina

KAZANJ - Nogometaši Švedske i Meksika prošli su u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon dramatičnog trećeg kola skupine F u kojoj su Šveđani u Jekaterinburgu dobili Meksiko s 3:0 (1:0), a svjetski prvak Njemačka u Kazanju izgubila od Južne Koreje s 0:2 (0:0) i ispala.

Njemačka je u Kazanju trebala bilo kakvu pobjedu, ali je u trećoj minuti sudačke nadoknade za Korejance zabio Young-Gwon Kim,a u šestoj minuti dodanog vremena strijelac je bio Heung Min Son. Njemačka nije ispala u grupnoj fazi SP-a punih 80 godina.

Šveđani su u Jekaterinburgu pobijedili Meksiko s 3:0 golovima Ludwiga Augustinssona (50), Andreasa Granqvista (62pen) i autogolom Edsona Alvareza (73). Ta pobjeda je bila dovoljna Šveđanima za osminu finala i prvo mjesto u skupini, dok su Meksikance, gotovo sigurne nakon dvije pobjede, ipak na kraju spasila Južna Koreja.

Utakmica s Korejom je pokazala da je momčad Joachima Loewa u velikoj krizi, te da nikako nisu slučajni poraz od Meksika i spasonosni gol Kroosa u sudačkoj nadoknadi protiv Šveđana, bez kojeg bi Njemačka već tada ispala. Iako su bili ogromni favoriti, Nijemci u prvom poluvremenu nisu napravili gotovo ništa, a u drugom su imali veliki broj prilika koje su sve promašili, da bi u samoj završnici bili kažnjeni.

Nijemcima je igrala samo pobjeda u ovoj utakmici, ali su dvoboj započeli, začudo, vrlo oprezno, a prvu priliku imali su Korejci – u 19. minuti slobodni udarac Junga je Neuer krivo procijenio i u zadnji trenutak ispred Sona izbio loptu. Svjetski prvaci su igrali nedorečeno, tek u 39. minuti u šansi se našao Hummels, ali mu se južnokorejski vratar hrabro bacio u noge i spriječio udarac. I tako je prvo poluvrijeme neočekivano završilo s 0:0, uz vrlo slabu igru Njemačke.

U 48. minuti velika prilika za Njemačku, Goretzka je sam na osam metara, puca glavom, ali južnokorejski vratar bravurozno brani njegov šut. U 51. minuti Werner puca pored vrata, a u 71. udarac Gomeza je u zadnji trenutak blokiran. I Korejanci su prijetili pa je u 79. minuti udarac Sona prošao tik pored vratnice. U 86. minti Hummels je mogao riješiti utakmicu nakon što je na šest metara ostao potpuno sam, ali puca loše, iznad grede. Dvije minute kasnije udarac Reusa fantastično brani južnokorejanski vratar.

I onda je uslijedila kazna – u trećoj minuti sudačke nadoknade, nakon udarca s kuta i odbijene lopte, Kim s pet metara postiže gol za Koreju kojeg je sudac priznao tek nakon savjetovanja s VAR-om.

U 96. minuti naprijed je krenuo i vratar Neuer, a branič Se-Jong Joo ispucava loptu barem 70 metara prema praznom njemačkom golu. Napadač Tottenhama Son imamo je snage za sprint i lako pogađa za 2:0 i veliku senzaciju u Kazanju. U 10. minuti sudačke nadoknade Hummels pogađa gredu, pa su Nijemci čak završili zadnji u skupini, iza Južne Koreje.

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});