fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Ante Barbarić

PL BiH: Danas se spušta zavjesa na tekuću sezonu – dva upitnika u borbi za opstanak!

Autor: Danijel Ivanković

MOSTAR - U Mostaru su proslavu titule prvaka Bosne i Hercegovine odgodili zbog najave loših vremenskih prilika, no iznimno zanimljivo bit će vidjeti čiji navijači će nakon posljednjeg 30. Kola Premijerlige BiH slaviti opstanak svoga kluba u društvu najboljih.

Sve utakmice današnjeg programa kreću od 17 sati, a Pod Bijelim Brijegom igraju dvije najbolje momčadi u državi, Zrinjski i Sloboda. “Plemići” su favoriti u ovom dvoboju pošto svakako pobjedom žele zaključiti uspješnu sezonu, dok su Tuzlaci puno više fokusirani na uzvratni dvoboj finala Kupa BiH koji ih čeka u Bijeljini kod Radnika.

Upravo je Radnik gost trećeplasiranih Širokobriježana, a kako stvari stoje baš bi ove dvije momčadi mogle biti dva preostala bh predstavnika na međunarodnoj pozornici u narednoj sezoni. Naime, Široki Brijeg će pobjedom ostati na trećoj poziciji i ta pobjeda uopće nije upitna pošto će Radnik na Pecaru istrčati s “krnjim” sastavom čuvajući se poput Slobode za finale Kupa.

S druge pak strane, nakon neodlučenih 1:1 na Tušnju u prvoj njihovoj utakmici momčad trenera Petrovića favorit je protiv Slobode u uzvratnom srazu, a osvajanje ovog trofeja za njih bi značilo ujedno i plasman u Europsku ligu.

U tom slučaju bez Europe ostaje aktualni bh prvak Sarajevo koji u završnih 90 minuta ulazi s tri boda prednosti u odnosu na Željezničar, koji teoretski također može u Europu, ali to je zapravo prava “fantazija”.

Samim time, od puno veće važnosti utakmice ovog posljednjeg kola mogle bi biti za njihove suparnike pošto Sarajevo dočekuje Olimpica, a Željezničar gostuje kod Slavije. Riječ je o dva kluba koja se u konkurenciji s Vitezom i Borcem bore za opstanak, a upravo ova dva odmjerit će međusobno snage na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Da bi Borac bio na kraju sezone ispred Vitežana potrebna mu je pobjeda od dva gola razlike, dok se Vitežani i porazom mogu izvući ukoliko Olimpic ne dođe do punoga plijena protiv Sarajeva (u tom slučaju je i Borcu dovoljna bilo kakva pobjeda). U najtežoj situaciji su igrači Slavije, jer njima ni pobjeda protiv Želje ništa ne garantira. Naime, ukoliko pobjedi ili Olimpic ili Borac Slavija seli u niži rang natjecanja.

U ovih završnih 90 minuta snage će još odmjeriti u međusobnim sučeljavanjima četiri kluba koja su već ispala, pa će Rudar u Prijedoru ugostiti posljednjeplasiranog Veleža, a Travnik na svojoj Piroti Drinu iz Zvornika. Čelik i Mladost su dvije momčadi iz sredine poretka koje na Bilinom Polju igraju čisto prestiža radi, no pošto je riječ o sastavima čiji se igrači većinom dosta dobro poznaju za vjerovati je kako će u toj činjenici pronaći određen motiv da pokušaju doći do novih bodova.

Parovi 30. Kola (nedjelja, 17.00):

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Radnik (Sudac: Dušan Berak – Trebinje)
BANJA LUKA: Borac – Vitez (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo)
ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Željezničar (Sudac: Tomislav Čuić – Tomislavgrad)
PRIJEDOR: Rudar – Velež (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka)
ZENICA: Čelik – Mladost (Sudac: Irfan Peljto – Sarajevo)
MOSTAR: Zrinjski – Sloboda (Sudac: Zoran Grbić – Prijedor)
SARAJEVO: Sarajevo – Olimpic (Sudac: Husein Terzić – Travnik)
TRAVNIK: Travnik – Drina (Sudac: Vedran Zovko – Mostar)

Poredak:
Zrinjski 66, Sloboda 62, Široki Brijeg 58, Sarajevo 57, Željezničar 54, Radnik 45, Čelik 43, Mladost 39, Vitez 38, Olimpic 36, Borac 35, Slavija 34, Travnik 26, Rudar i Drina 22, Velež 9 bodova.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});