fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Porazom od AEK-a, Rijeka krenula u Europi

Autor: Večernji list

RIJEKA - Kekova družina u Europsku ligu ušla je porazom. U 1. kolu Rijeka je na Rujevici izgubila protiv AEK-a sa 1:2. Gosti su poveli u 16. minuti pogotkom Mantalosa, a u 29. minuti izjednačio je Elez. Pobjednik je odlučen u drugom poluvremenu nakon sjajnog pogotka Christodoulopoulosa (63.). Rijeka sljedeću utakmicu igra u gostima kod Milana.

Da Europa živi na Rujevici, vidi se već u redu za akreditacije, punom kuverti za skaute talijanskih klubova. Iz Milana su došli snimiti sljedećeg suparnika u Europskoj ligi na San Siru, a stasiti gospodin ispred nas rekao je samo jednu riječ: Sampdoria. Sve jasno, isto se kaže i na hrvatskom…

Nakon obavljenog prijelaznog roka podjednako je zanimljiv pogled na Kekov izbor na terenu i na klupi. Prednost su dobili starosjedioci, bokove su zauzeli Vešović i Zuta, a naprijed u četverokutu posložili su se Gorgon, Kvržić, Heber i Gavranović. Rijekin Grk Haralampije našao se na klupi, kao i Pavičić i Acosty, posljednja pojačanja, a preživio je Rumunj Matei dok je iščezao Črnic.

Kako je Uefa ispraznila sjever, Armada se stisnula u kavezu na jugu i krenula odmah žestoko kako i Kekovi dečki, matnu situaciju složili su već na isteku treće minute. Gavranović je izbio sam pred Anestisa, odlučio se za otezanje i dodavanje, a Heberov je udarac bio premlak.

No, brzo su se Atenjani pribrali, krenuli napadati, Rijekine linije neuobičajeno su propuštale vodu, a u 16. minuti već tradicionalna slika kad Grci stignu u goste – kapetan Mantalos nečuvan je zakucao u desni kut Prskala, a grčki su novinari poskočili u loži. Da dođe klub sa Zakintosa, vjerojatno bi poveo protiv našeg prvaka, kako god se zvao, a kamoli ne momčad Manola Jimeneza koja je maksimalno ušla u utakmicu.

Vidjelo se koliko su ozbiljno shvatili hrvatskog prvaka, a i koliko su im utakmice s Olympiakosom olakšale skauting. Ali Rijeka je bila raspoložena za nadigravanje, pa se u 30. minuti Rujevica zatresla, Mišić je opet iz kuta poslao savršeno loptu u srce šesnaesterca, Elez je postavio nogu i stiglo je izjednačenje. Kad su korneri u pitanju, Slavonac je najbolji „konobar“ na Kvarneru.

Kad dođu u goste, Grcima ništa nije nepristojno, zbog ponašanja AEK-ove klupe i Matjaž Kek je izgubio živce, što se nije dogodilo ni kad je Zoki Mamić imao šou na istom mjestu. Ušao je u prostor klupe Atenjana i zaprijetio gostima.

A nije Keku vjerojatno bilo po volji ni kako momčad defanzivno stoji, opaki Mantalos imao je još dvije set lopte za novo vodstvo, drugu je Prskalo čudesno ulovio. Inače se AEK predstavio kao vrlo neugodna ekipa čiji se igrači znalački ubacuju u prazan prostor, pa je Rijeci dobro došao predah da zbije redove, pogotovo s obzirom da su Mišić i Bradarić imali žute kartone.

Lošu vijest na poluvremenu je priopćio spiker – u gužvi se izgubio najpoznatiji maloljetni navijač Rijeke Tino Popović koji je tražio tatu Sašu. Sreća u nesreći je što stadion nije velik, a nije bilo šanse ni da naleti na Vučića.

Cijelog dana prijetila je kiša, ali umjesto pljuska stigao je novi hladan tuš u 62. minuti – Christodoulopoulos je majstorski iz slobodnog udarca pogodio preko živog zida Prskalov desni kut. Bilo je još pola sata za igrati, ali bilo je i jasno da je to paklenih pola sata za Kekove dečke.

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});