fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

POZNAT KOEMANOV NASLJEDNIK Barcelona dobiva novog trenera

Autor: Index.hr/ Goal

Ronald Koeman je gotov, a zna se i tko je njegov nasljednik u Barceloni. Čeka se samo kraj završnog turnira Lige nacija 10. listopada kako bi preuzeo klub.

Španjolsko izdanje Goala otkriva da je to Roberto Martinez (48), izbornik Belgije. Ta reprezentacija igra Final Four spomenutog natjecanja, nakon kojeg će Martinez napustiti Belgiju zbog Barcelone.

Barcelona i Martinez su već u kontaktu, a izbornik Belgije obavijestio je poslodavce da želi otići. Oni ga puštaju, ali uz odštetu od 1.5 milijuna eura jer mu ugovor traje i za SP iduće godine, otkriva Goal.

Isti izvor ističe kako Barcelona i Martinez nisu odmakli u pregovorima, ali da činjenica da je trener obavijestio Belgijski nogometni savez da “najvjerojatnije odlazi” te njegov odgovor s iznosom koji je za to potrebno platiti jasno pokazuju da je pitanje dana kada će to biti i službeno objavljeno.

Premda od 2016. vodi po mnogima najbolju reprezentaciju svijeta, s kojom je osvojio srebro na SP-u 2018. te je treću godinu zaredom na prvom mjestu FIFA-ine ljestvice, Martinez kao rođeni Katalonac ne može propustiti priliku da postane trener simbola i ponosa Katalonije.

S njegovim budućim klubom vežu ga brojne spone. Predsjednik povratnik Joan Laporta u kampanji početkom godine nije krio da mu je Martinez favorit za trenera. Jordi Cruyff, sin slavnog Johana i savjetnik u Barceloni, kum je kćeri Martineza, koji je pak kum sinu Cruyffa mlađeg.

Konačno, Martinez je sljedbenik trenerske filozofije Cruyffa starijeg te samim tim Barcelonine škole i načina igranja nogometa.

Martinez je prije Belgije vodio Swansea (2007.-2009), Wigan (2009.-2013.) i Everton (2013.-2016.). Jedini trofej mu je FA kup s Wiganom 2013., ali je samo par dana kasnije s tim klubom ispao iz Premiershipa.

Everton ga je otpustio nakon što je umjesto obećanog plasmana u Ligi prvaka zapeo u donjem dijelu tablice.

Možda najjaču generaciju Belgije u povijesti vodi pet godina, ali s njom nije uspio osvojiti očekivani europski ili svjetski naslov. U polufinalu SP-a pobijedila ga je Francuska, dok je ljetos na Euru ispao u četvrtfinalu od Italije.

Autor: Index.hr/ Goal
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});