fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

RASPORED NASTAVKA MUNDIJALA: Belgija je najsigurnija oklada, ali tu svako može svakoga!

Autor: Dnevno.ba

MOSKVA - Zbog proslave blagdana s. Petra i Pavla u Kočerinu kod Širokoga Brijega ovoga petka imali smo prvi dan odmora na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, međutim uzbuđenja se nastavljaju već u subotu, jer kreće eliminacijska faza natjecanja.

I odmah na otvaranju istinska poslastica, iznimno jaki Francuzi sa svjetskim stoperskim tandemom Umtiti-Varane, te vjerojatno najbržim napadačkim dvojcem Griezmann-Mbappe igraju protiv Argentinaca u čijim je redovima glavna uloga namijenjena za velikog Lea Messija, a tko zna, ako izbornik Jorge Sampaoli bude dobre volje, možda zaigraju i zvijezde poput Higuaina, Dybale, Di Marie…

Večernji subotnji termin donosi još jednu pravu poslasticu: Urugvaj protiv Portugala. Europski prvak s Cristianom Ronaldom u glavnoj, te Ricardom Quaresmom u glavnoj sporednoj ulozi, protiv reprezentacije koja im igra najsličnije, odnosno momčadi koja poput Francuza ima jedan ubojit napadački dvojac što ga čine Edinson Cavani i Luis Suarez, te stoperski dvojac iz madridskoga Atletica: Godin – Gimenez!

Za očekivati je da bi “Kristina” mogla fasovati i malo “degeneka”, ali ne sekirajte se – Portugalci ne ostaju nikome dužni. Zar nije tako dragi prijatelju Pepe?

Domaćini s velikim nestrpljenjem iščekuju nedjelju, jer njihova “Zbornaja” nakon sigurnoga prolaska grupne faze natjecanja ukrstit će rukavice sa Španjolcima, po kladionicama jednim od dvaju glavnih kandidata za osvajanje naslova, ali nemojte misliti da će za “Crvenu furiju” to biti lagana zadaća. Rusi su teško stradali u onom zadnjem svom nastupu kontra Urugvaja, pa je teško za očekivati da domaćin i drugu utakmicu u nizu bude tako “prizemljen”, iako im se baš i ne piše dobro protiv suparničke “vojske”, koja sa svih strana prijeti svojim “balističkim” raketama.

Hrvatska će u večernjem nedjeljnom terminu tražiti i četvrtu vezanu pobjedu na ovom natjecanju, međutim “Vatrenima” na put staju Danci, a Danci već 18 zadnjih utakmica ne znaju za poraz! Ne, nije to neka Andersenova bajka, već je to tako – 9 pobjeda i 9 remija oni imaju u zadnjih 18 utakmica, pa bez obzira koliko Modrić, Mandžo, Raketa, Lovren i ostali djelovali kolosalno neće Danci biti baš “mačji kašalj”!

Novi tjedan će započeti američkom poslasticom Brazil – Meksiko. Dakle, najbolja momčad svih vremena s južnoameričkog i najbolja sa sjevernoameričkog kontinenta, ali dva jako slična nogometna stila, pa ako postoji utakmica od koje očekujete da bi mogla biti užitak za oči onda je to definitivno ova.

Neymar je tu u fokusu zbivanja, iako su mediji ovih dana zaokupljeni i upitom: Hoće li Marcelo moći nastupiti? Pa ta nadolazeća zvijezda Willian, taj čarobni Coutinho…, ali i plejada odličnih tehničara s druge strane koji se vole i koji se znaju nadigravati, a koji sigurno nisu pod pritiskom kao Brazilci. I koji sigurno nisu bez izgleda u ovome srazu ma kako taj Brazil djelovao moćno.

U ponedjeljak večer u Rostovu na Donu Belgija igra protiv Japana. Hazard, De Bruyne, Lukaku i ostatak Martinezove družine svakako su favoriti protiv jedine momčadi među 16 najboljih koja nije iz Europe ili Amerike, te koja je već prolaskom skupine napravila mnogo. Ako oni koji igraju kladionicu pitaju šta im preporučiti za predstojeće dane naša sugestija glasi: Igrajte na Belgiju, sigurno nećete pogriješiti! Uopće ne sumnjamo u to, jer taman da Japanci na travnjak iziđu s jedanaest svojih najsuvremenijih robota protiv ovakve Belgije njima se ne piše dobro.

Utakmice osmine završnice završavaju u utorak kada slijede te dvije preostale poslastice, a prva od njih je dvoboj Švedske i Švicarske. Dvije reprezentacije za koje se znalo da su odlične, ali koje nisu svrstavane u red prvih favorita među Europljanima, a eto jedni ili drugi bi mogli poprilično daleko dogurati. I nije to slučajno, jer momčad Vladimira Petkovića u kvalifikacijskih deset nastupa zabilježila je 9 pobjeda i taj jedini poraz od Portugala, dok su Šveđani u onim dodatnim kvalifikacijama eliminirali Italiju, a sada očitali lekciju i Meksiku, dok su od Njemačke baš baksuzno izgubili. I sve to bez svoga Zlaje. Velikoga Ibrahimovića.

Pobjednik ovoga dvoboja u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika tog posljednjeg sraza osmine završnice u kojem se sastaju Engleska i Kolumbija. Možda je Engleska na papiru favorit, ali Escobarovi sunarodnjaci nikako nisu bez izgleda. I ne mislimo da će se “napušiti”, jer oni jednostavno ljudi igraju pravo dobro lopte i Falcao, James, Cuadrado i ostatak te momčadi će itekako biti tvrd orah za prvoga strijelca Mundijala Harya Kanea i tu jednu novu, mlađahnu i poletno Southgateovu Englesku.

Neka se igre nastave…

Subota, 30. 6.

16.00 Kazanj: Francuska – Argentina
20.00 Soči: Urugvaj – Portugal

Nedjelja, 1. 7.

16.00 Moskva: Španjolska – Rusija
20.00 Nižnji Novgorod: HRVATSKA – Danska

Ponedjeljak, 2. 7.

16.00 Samara: Brazil – Meksiko
20.00 Rostov na Donu: Belgija – Japan

Utorak, 3. 7.

16.00 Sankt-Peterburg: Švedska – Švicarska
20.00 Moskva: Kolumbija – Engleska

ČETVRTFINALE
Petak, 6. 7.

16.00 Nižnji Novgorod: Urugvaj / Portugal – Francuska / Argentina (A)
20.00 Kazanj: Brazil / Meksiko – Belgija/Japan (B)

Subota, 7. 7.

16.00 Samara: Švedska / Švicarska – Kolumbija/Engleska (C)
20.00 Soči: Španjolska / Rusija – HRVATSKA / Danska (D)

POLUFINALE
Utorak, 10. 7.
20.00 Sankt-Peterburg: Pobjednik A – Pobjednik B

Srijeda, 11. 7.
20.00 Moskva: Pobjednik D – Pobjednik C

UTAKMICA ZA 3. MJESTO
Subota, 14. 7. – Sankt-Peterburg

FINALE
Nedjelja, 15. 7. – Moskva

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});