fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Roma dočekuje Real

Autor: oslobođenje

RIM - Nastavlja se osmina finala Lige prvaka, a u dva večerašnja dvoboja sastaju se Roma - Real Madrid i Gent - Wolfsburg (oba meča počinju u 20.45 sati).

Roma koja u ekipi ima više bh. igrača nego Talijana nema lijepo iskustvo sa Španjolcima ove sezone, a u grupnoj fazi je poražena od Barcelone u gostima sa 6:1. U posljednjih šest dvoboja Rome i Reala četiri su bila u Ligi prvaka, a dva prijateljska. Roma je slavila u tri duela u regularnom vremenu, a jednom nakon produžetaka, dok su popularni kraljevi slavili dva puta, no posljednji put je to bilo u prosincu 2004, a prije toga u rujnu iste godine.

Upitan nastup Tottija

Obje ekipe su se udaljile od borbe za naslov prvaka u nacionalnim prvenstvima, no Real je ipak mnogo bliže Barceloni, nego Roma Juventusu i Napoliju. Trener Rome Luciano Spalleti smatra da Real nije favorit u ovom meču, u kojem se u njegovu ekipu vraća Daniele De Rossi, a upitan je nastup jedino Francesca Tottija.

– De Rossi se oporavio i bit će u sastavu. Totti je upitan, ali vjerujem da će biti spreman. Što se tiče meča, mislim da nema favorita i da su podjednake šanse za obje ekipe. Na dobrom smo putu, što se rezultata tiče, ali moramo bolje. Za mene ne bilo iznenađenje da pobijedimo, jer igrači u posljednjih nekoliko tjedana napreduju u svakom segmentu, rekao je Spalleti, koji je najavio flastera na Cristianu Ronaldu.

– Vjerojatno će jedan igrač biti zadužen za Ronalda, jer je on jedan od najboljih igrača svijeta. Alessandro Florenzi mogao bi biti to rješenje, kazao je Spalletti.

U taboru Reala vlada veliki optimizam, a Luka Modrić očekuje da njegov tim može do trijumfa u Rimu, dok je Raphael Varane, defanzivac kraljevskog kluba, pohvalio rad Zinedina Zidanea, kao trenera.

– Idemo da pobijedimo, da imamo posjed lopte, da im nametnemo svoju igru i da se kući vratimo sa što pozitivnijim rezultatom uoči revanša na Bernabeuu. Vrlo važno će biti i da ne primimo gol, kazao je Modrić.

– Zidan je trener koji voli sport i koji voli napadački nogomet, te voli igru kratkih pasova. Mnogo je radio na našoj psihičkoj pripremi i vrlo nam je blizak. Činjenice da je bio odličan igrač i da je mlad trener govori da imamo blizak odnos s njim, a to je izuzetno bitno za ekipu uoči svakog meča, pa tako i uoči ovog s Romom, rekao je Varane.

Sva tri bh. reprezentativca Edin Džeko, Miralem Pjanić i Ervin Zukanović su u konkurenciji za večerašnji ogled, a očekuje se da kapetan zmajeva i Mali princ meč počnu od prve minute.

Loša forma Nijemaca

U drugom meču večeri sastaju se jedno od najvećih iznenađenja Lige prvaka – belgijski prvak Gent i njemački Wolfsburg. Ova dva tima nikad nisu igrali međusobni duel, a što se tiče posljednjih mečeva Nijemci nisu u idealnoj formi, jer u posljednja četiri zvanična duela imaju jednu pobjedu i to u posljednjem kolu Bundeslige protiv Ingolstadta sa 2:0. S druge strane Gent u posljednjih deset mečeva ima sedam pobjeda i tri poraza. Dijeli prvo mjesto na tabeli Jupiler lige sa Club Bruggeom i na dobrom je putu da odbrani titulu.

Autor: oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});