fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

FOTO: Sloboda slavila na Tušnju, Radnik i Široki bez većih problema

Autor: scsport.ba

TUZLA - Sloboda je pobijedila Sarajevo na Tušnju (2:1) u prvoj utakmici četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvi pokušaj imala je Sloboda kada je u trećoj minuti šutirao Zeba. Tri minute poslije Emerson je loše izveo slobodan udarac. Veliku šansu Tuzlaci su imali u osmoj minuti kada je Veselinović centrirao sa desne strane, a Krpić nije stigao na loptu.

Sloboda je imala više loptu u svom posjedu, a u 23. minuti Ordagić je prošao dva igrača Bordo kluba i sam izašao na Pavlovića, ali je nesebično dodao Krpiću, koji je pogodio za vodstvo Tuzlaka protiv svog bivšeg kluba.

Dobru šansu tim sa Koševa imao je u 34. minuti kada je Duljević centrirao sa lijeve strane, ali je Benko sa pet metara šutirao pored gola. Iz neposredne blizine promašio je i Amer Bekić u 39. minuti. U finišu poluvremena domaći su tražili penal, nakon što je oboren Ordagić.

Sloboda je početkom drugog dijela došla do drugog gola, a u 54. minuti sjajno iz slobodnjaka pogodio je Zeba. Benko je u 70. minuti šutirao, no odbrana domaćih je to izblokirala. Veselinović je pokušao sa 25 metara u 72. minuti, ali Pavlović je to obranio.

Kovačević je pokušao u 79. minuti, ali je njegov udarac otišao preko gola. U 82. minuti dosuđen je penal za Sarajevo. Loptu u ruke je uzeo Okić i pogodio za 2:1. Bordo tim je u finišu utakmice mogao doći do izjednačenja, ali je iz dobre situacije promašio Okić.

U posljednjim trenucima Zeba nije iskoristio dobru šansu, jer se spetljao sa Ahmetovićem, tako da je ostalo 2:1.

U Lukavcu su prvi meč četvrtine finala Kupa BiH odigrali Radnićki i Radnik, a utakmica je završena pobjedom gostiju 0:1.

Nakon početnih ispitivanja snaga, domaći Radnički je u 15. minuti prvi put zaprijetio golu gostiju preko Halilagića, da bi tri minute kasnije Terzić bio u novoj šansi. Sjajnih sedam minuta Radničkog, zaokružio je Junuzović šansom u 22. minuti, ali promjene rezultata nije bilo.

Nakon prilika za domaće igra ne terenu se smirila, a Radnički je kontrolirao igru, sve do 38. minuti kada gosti iz prve prave prilike dolaze do vodstva golom Šećerovića, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Gosti su otvorili bolje drugo poluvrijeme i imali sjajnu priliku u 53. minuti, ali Nikolić sjajno brani. Fenomenalna prilika sa ukazala Radničkom u 66. minuti utakmice, ali na semaforu je ostalo 0:1 za goste.

U zadnjih pola sta dvoboja, u Lukavcu nije bilo većih uzbuđenja sve do 89. minute, kada Obradović dobru akciju gostiju kruniše drugim golom, za ovjeru trijumfa Radnika, koji se već jednom nogom plasirao u polufinale Kupa BiH.

širokimladostdk09032016-5

Široki Brijeg je u prvoj utakmici četvrtine finala Kupa BiH na Pecari savladao Mladost DK sa 3:1.

Početak utakmice je ponudio vrlo dobru igre obje ekipe. Prvo su domaćini imali dvije dobre prilike u drugoj minuti, ali Lalić je sjajno intervenirao, da bi dvije minute kasnije, gosti imali dobru priliku, međutim zakomplicirali su u završnici akcije.

U 15. minuti Asanović je imao šansu za Mladost, da bi nakon toga Husić imao novu priliku, ali promjene rezultata nije bilo. Široki Brijeg je u 33. minuti imao priliku preko Menala, no njegov šut odbrana gostiju blokira.

Dvije minute nakon šanse za Menala dosuđen je penal za domaćine, a siguran realizator je bio Ivanković za rezultat prvog poluvremena.

Prvih deset minuta u nastavku proteklo je u igri na sredini terena, a prva ozbiljnija šansa u drugom poluvremenu, bila je u 54. minuti pred golom Maldosti, no Ivanković je bio neprecizan.

Nakon šanse Ivankovića, domaćini su kontrolirati utakmicu i imali par polupriliku, međutim rezultat se nije mijenjao.

širokimladostdk09032016-7

U 76. minuti gosti su stvorili prvu šansu u drugom poluvremenu iz koje uspijevaju izjednačiti, a strijelac je bio Belmin Kobilica.

Nakon gola Mladosti domaćini su krenuli sa uraganskim napadima u pokušajima da dođe do drugog gola, a to im se isplatilo u 86. minuti, a strijelac je ponovo bio Ivanković, da bi pet minuta kasnije Krstanović pogodio za konačnih 3:1.

Autor: scsport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});