fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

START IZ SNOVA: Hrvatski napadač zabilježio dva hat-tricka u prva dva kola Jupiler lige

Autor: D.I. / Dnevno.ba

BRUXELLES - Nogometaši Anderlechta su u današnjem susretu 2. kola belgijske Jupiler lige s 5:2 pobijedili Oostende, a ponovno je središnja figura njihovog trijumfa bio hrvatski napadač Ivan Santini koji je zabio hat-trick, te ponovio učinak s otvaranja sezone kada je u gostujućoj 4:1 pobjedi kod Kortrijka također ugradio tri pogotka, pa ih već sada na svome kontu ima šest.

Podsjetimo, on je ljetos stigao iz francuskog Caena s kojim je prošle sezone uspio izboriti opstanak u društvu najboljih francuskih klubova, također je igrao jednu jako dobru sezonu, pa se našao i na širem popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, no Rusije ipak nije vidio.

Zato je vidio Belgiju i očigledno napravio pun pogodak, jer će se Anderlecht po svemu sudeći boriti za prvenstveni vrh s aktualnim prvakom Club Bruggeom, kojeg s trenerske klupe vodi hrvatski stručnjak Ivan Leko.

Susret Anderlechta i Oostendea nije slutio nakon prvih 45 minuta da ćemo vidjeti takvu golijadu pošto se na poluvrijeme otišlo netaknutih mreža, no u nastavku se itekako zabijalo. Počeo je Santini već u prvoj akciji u 46. minuti, nastavio Nany Dimata u 52. minuti, pa opet šest minuta nakon toga gosti smanjuju preko Sindri Gurija i rezultat od 2:1 bio je aktivan sve do 83. minute.

Tada je Santini pogodio iz kaznenoga udarca, a svega tri minute kasnije još jedanput iz igre i odveo Anderlecht na uvjerljivih 4:1. Dimata je svojim drugim pogotkom u zadnjoj minuti povećao na 5:1, ali golijadi tu nije bio kraj pošto je negdašnji igrač Hajduka i Osijeka Goran Milović u sudačkom dodatku smanjio na konačnih 5:2.

Milović je za goste odradio svih 90 minuta, baš kao što su to u domaćim redovima učinili Santini, te bh reprezentativac Ognjen Vranješ, dok je Antonio Milić odigrao prvih 45 minuta. Dodajmo i to kako je spomenuti Dimata bio strijelac za Anderlecht u 1. kolu tog četvrtog pogotka u pobjedi 4:1 kod Kortrijka tako da su on i Santini jedini strijelci za slavni klub iz Bruxellesa u ova prva dva kola, ali imaju impresivnu statistiku, jer je Santini zabijao šest puta, a Dimata u tri navrata.

Sljedeće kolo za Anderlecht donosi gostovanje kod Charleroija, pa će biti zanimljivo vidjeti može li ovaj napadački dvojac nastaviti zabijati kao u prva dva službena nastupa svoga kluba ove sezone.

Autor: D.I. / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});