fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U Bordeaux je došla nova ekipa izgrednika, sprema se napad iz drugog reda!

Autor: Večernji list

BORDEAUX - Uspavana ljepotica, kako mu tepaju njegovi stanovnici, probuđena je iz sna, Bordeaux su okupirali navijači Hrvatske i Španjolske, koji su se udružili s Ircima.

– Bila je to luda noć. Mislim, sve pozitivno. Nekako smo se našli u pozitivnom ritmu, pjevali smo naše, španjolske i irske pjesme, nadmetali se tko može više “cugati”. Naš hit je bila ona Vucina “jučer pijan, danas opet…” – priča nam Ivan iz Zagreba, koji je uživao na suncu u Bordeauxu.

Ovdje je svako vino dobro

Za razliku od Pariza i Saint-Étiennea, u Bordeauxu je bilo sunca… To je baš ono što navijači traže. Dakle, ovi naši navijači, mislimo na one koji bodre Hrvatsku, slasno su jeli po malenim restoranima. Čak su i cijene pristojne.

– Sve one bih ja u “buksu”, čim dođu u Hrvatsku, odmah bih im dao od dvije i više godina zatvora pa neka opet bacaju baklje. Neka bitke vode na nekom drugom terenu, što ne čekaju Zdravka Mamića svaki dan u Zagrebu – jasno je poručio Ivan.

Društvo oko njega kimalo je glavama odobravajući njegove riječi. Naravno, svatko od njih imao je neki dodatak. A jedan s vaterpolo kapicom na glavi što ga nazvaše“Ćorluka” samo se smješkao.

Uz pivo, koje je već tradicionalni navijački napitak, u Bordeauxu, prekrasnom gradu na rijeci Garonne, koji je poznat po svojim vinogradima, svoje mjesto u navijačkom odabiru dobilo je vino.

– Deci crnog – naručio je “Ćorluka”.

– Ovdje ti je svako crno najbolje na svijetu. I neće te glava boljeti – objasnio mu je prijatelj.

O tome hoće li hrvatski huligani ispuniti svoj plan i pokušati prekinuti utakmicu sa Španjolskom puno se govori. Strah je vidljiv, on postoji, a tema o napadu je neiscrpna i što je naprosto nevjerojatno, svi imaju prave i točne informacije.

Strah od novih izgreda

– Dolazi druga ekipa izgrednika, oni su već danima u Bordeauxu i pripremaju napad – kazuje nam u povjerenju jedan od navijača.

– Zna se da će bakljada biti u drugom redu – dodaje drugi.

Toliko priča se vrti da ispada da će huliganskog napada sigurno biti… No, nešto će se pitati i francusku policiju, koja je bila ismijana u Saint-Étienneu. Aljkavost u kontrolama na cijelom Euru je iznimna, na stadione se može unijeti što god poželite, a novi ispad bacio bi ne samo mrlju na Hrvatsku već i na Francusku, pa je očekivati da će kontrole biti pojačane kako bi se izbjegla nova sramota.

Mjere sigurnosti koje se spremaju iznimne su, sve spoznaje koje imaju HNS-ovi “sigurnjaci” i naša policija predočene su francuskoj policiji.

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});