fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO (FOTO): Još od gađanja Milorada Dodika plastičnom bocom nije vladalo takvo zanimanje za jednu utakmicu

Autor: D.I. / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Mnogi se ovih dana u Širokom Brijegu i Hercegovini pitaju je li ikada u Hercegovini vladalo zanimanje za neki sportski događaj kao što je slučaj s večerašnjom petom odlučujućom utakmicom doigravanja za košarkaškog prvaka BiH između HKK Široki i OKK Spars?

Misli se naravno na razdoblje kako je Bosna i Hercegovina postala samostalna država. Realno govoreći najveće zanimanje je bilo još tamo 1998. godine za nogometni susret Širokog Brijega i Sarajeva koji je igran Pod Bijelim brijegom u Mostaru u prvom doigravanju klubova iz bošnjačkog i hrvatskog dijela FBiH za prvaka većeg bh entiteta.

Što se pak tiče košarke u dvorani na Pecari odigrano je pregršt velikih utakmica, odnosno utakmica koje su pobudile ogromno zanimanje gledatelja. Tu su mnogi finalni obračuni s Igokeom, a još prije toga i sa Bosnom u doigravanjima za bh prvaka, kao i gostovanja klubova poput Cibone, Crvene zvezde, Partizana, Maccabija…

No, svakako da i ova večerašnja spada u red takvih, jer u i oko kluba s Pecare tijekom zadnjih mjeseci vlada odlična atmosfera i momčad pod vodstvom sjajnog trenera Danijela Jusupa na odličnom je putu da se vrati u vrh bh košarke. Stoga ne čudi što je odmah po puštanju ulaznicu prodaju prije dva dana u rekordnom roku razgrabljeno čitavih 3.400 ulaznica, kao što je jutros razgrabljen i preostali dio, pa mnogi neće moći na utakmicu, iako su žarko željeli, jer prema nekim procjenama u dvoranu će biti pušteno oko 5.000 navijača ili gledatelja, a zanimanje je toliko da bi Pecara bila puna da kojim slučajem ima i dvostruko veći kapacitet.

Posljednji put ovakva atmosfera je vladala još 2012. godine kada su Širokobriježani osvojili posljednji naslov prvaka BiH, a o čemu smo prije par dana i pisali, no posebno zanimljivo bilo je u onom doigravanju godinu dana ranije kada je Igokea dominirala cijelu sezonu i kao prvoplasirana momčad izborila Play-off. Međutim, Široki je pod tadašnjim imenom Široki TTK napravio break već u prvoj utakmici slavivši u gostima. Ipak, Igokea je istom mjerom uzvratila u drugoj utakmici. Mnogi su tada pomislili kako se u tako kratkom razdoblju momčad prepunu zvijezda poput Igokee ne može dva puta pobijediti na njezinom parketu, ali su Širokobriježani tada sve razuvjerili i na krilima tada briljantnog Frana Pilepića u gostima dobili i treću utakmicu doigravanja i poveli u seriji 2:1.

Stigla je i ta četvrta utakmica finalne serije, a upravo se sinoć navršilo punih osam godina od tog legendarnog susreta odigranog 29. svibnja 2011. godine. Utakmica je to koja je ostala upamćena i po incidentu koji se zbio nakon što je Milorad Dodik provocirao prisutnu publiku s podizanjem tri prsta, pa je odmah prema njemu poletjela i plastična boca, došlo je do velike napetosti, pa čelnom čovjeku Republike Srpske u takvom okruženju nije bilo baš zgodno pratiti ostatak susreta, iako mu treba odati hrabrost što se uopće pojavio tom prilikom u grotlu Pecare.

Hrvati u BiH se nažalost ne mogu pohvaliti takvom hrabrošću svojih političkih vođa, ali mogu dobrim odnosima s tim istim Dodikom, pa stoga ne bi bilo nikakvo čudo da na neki od važnijih sportskih događaja u Hercegovini dođe u ulozi počasnoga gosta, no o Dodiku nećemo više trošiti riječi, jer nije toga vrijedan, ali smo zbog mlađih naraštaja morali pustiti ovaj prilog da vide kako je to nekoć bilo na Pecari i kako se tu navijalo. I što je posebno lijepo zavidjeti jeste pjevanje Thompsonove “Lijepa li si”. Dodik je prilikom tih stihova pokazivao ogromnu nervozu što možete vidjeti u ovom drugom video prilogu, a još je nervozniji bivao kako je utakmica ulazila u završnicu, a Široki sve više i više razvaljivao njegovu Igokeu.

Utakmica je završila trijumfom domaćih 95:81, pa je Široki s ukupnih 3:1 dobio finalnu seriju i po osmi put osvojio naslov prvaka, a u toj četvrtoj utakmici predvodio ga je Siniša Štemberger s 23 poena, godinama jedan od miljenika širokobrijeških navijača. Veliku utakmicu odigrao je i centar Ivan Grgat s 15 poena, dok su Vedran Morović i Fran Pilepić pridodali po 12. Amerikanac Chase je za Igokeu ubacio 24, a Matić i Joksimović po 18 poena.

Nakon briljantne izvedbe u četvrtoj utakmici finala ovogodišnjeg doigravanja i rasturanja Sparsa usred Sarajeva nitko, ali baš nitko u Širokom Brijegu ne vjeruje kako se sada sarajevska momčad psihološki može vratiti i iznenaditi Širokog u večerašnjem dvoboju, međutim oprez je ipak nužan, jer gosti su znatno iskusnija momčad i momčad koja zaslužuje respekt. Pa ipak, s obzirom na to navijačko “ludilo” koje vlada u Širokom Brijegu bila bi sportska nepravda kada bi smo imali neki drugi scenarij, a ne onakav kakvoga pamtimo iz tih najvećih pobjeda sportskog ponosa Hercegovine u finalima s Igokeom i Bosnom.

VEZANI TEKSTOVI:

VIDEO: Sedam godina od zadnjeg naslova prvaka za HKK Široki

Široki uzvratio Sparsima za poraz u Širokom i ipak izborio petu utakmicu finala doigravanja

Autor: D.I. / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});