fbpx

ZAŠTO RONALDO NE STARI? Za sve je zaslužan uređaj od 60.000 €

Autor: Dnevno.ba

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo (36) nakon 12 godina vratio se u Manchester United, a dva gola utrpao je u povratničkom debiju protiv Newcastlea čime je okrunio početak drugog boravka na Old Traffordu.

Iako je u 37. godini života, Ronaldovo tijelo kao da ne stari! Portugalac ima tijelo 20-godišnjaka. Ono sadrži sedam posto masti, a prosjek kod profesionalnih nogometaša je deset. Čak pola od njegove mase su mišići, dok je prosjek kod nogometaša 46 posto. I to je razlog zašto je i dalje u sjajnoj formi. Postao je najbolji strijelac Lige prvaka sa 136 golova, a najviše ih je zabio u jednoj sezoni, čak njih 17.

Kako bi održao top formu, Ronaldo je u vilu u Manchesteru iz svog doma u Torinu dovezao 60.000 eura vrijednu ledenu komoru za krioterapiju, prenosi The Sun.

Komora se koristi za rehabilitaciju i oporavak od napornog treninga, ozljeda i boli tijekom i nakon vježbanja, a može doseći temperature do -200 Celzijevih stupnjeva.

Komora se hladi tekućim dušikom, a preporuka za sportaše je da unutra provode najviše pet minuta.

Prema pisanjima Sportsmaila, Cristiano obično odradi tri minute na temperaturi od -160 Celzijevih stupnjeva.

Krioterapija poboljšava cirkulaciju krvi i imunološki sustav, smanjuje umor, uklanja toksine i skraćuje vrijeme oporavka od sportskih ozljeda.

Ronaldo je komoru počeo koristiti 2013. godine kada je bio u Real Madridu, a uvoz komore bio je jedan od prioriteta po dolasku u Premier ligu.

Još jedna bitna stavka Ronaldove nevjerojatne tjelesne građe je prehrana koja se bazira na visokom udjelu bjelančevina, žitarica i niskom udjelu masti. Za doručak preferira sir, šunku i nemasni jogurt, a najviše voli ribu te konzumira dosta svježeg voća i povrća.

Ronaldo ne pije alkohol, a u njegovoj blizini nećete pronaći ni slatka pića i grickalice. Pije isključivo vodu, spava osam sati dnevno te redovito pliva i u teretani je minimum pet puta tjedno

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI