fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Željezničar s igračem manje do preokreta i trijumfa protiv Čelika

Autor: SportSport.ba

SARAJEVO - U sjajnoj utakmici, premijernoj u 13. kolu Premijer lige BiH, Željezničar je sa 3:2 pobijedio Čelik.

Željo je u rezultatskoj krizi i ovaj meč je bio onaj kojeg novinari često okarakteriziraju kao ‘mač s dvije oštrice. Utakmice koje se “moraju” pobijediti obično su najteže i najgore za momčad. Plavi su nakon serije loših utakmica konačno odigrali jednu dobru, pa su velikom mukom osvojili prijeko potrebna tri boda.

Već na startu utakmice šansa za domaće, ali je Osmanković bio nedovoljno precizan u šutu glavom nakon ubačaja Čurjurića. Željezničar je uspostavio terensku incijativu od prve minute, ali su i gosti znali da zaprijete.

U 15. minuti Šišić je iz slobodnjaka pokušao s velike udaljenosti, ali nije uspio da ugrozi gol rezervnog golmana Želje Fejzića. Na drugoj strani je Čurjurić pokušao, no Ružić nije morao da intervenira.

Imao je fantastičnu šansu Krpić koji je u 19. minuti na upošljavanje Blagojevića, a poslije greške Jamaka, bio neprecizan. U 23. minuti Čurjurić gađa iz slobodnjaka, ali sjajan je Ružić.

U 26. minuti Željezničar je stigao do vodstva. Nakon što je Zajmović ubacio, najniži igrač na terenu Asim Zec glavom postiže pogodak za slavlje domaćih.

Iako je Željo bio opasniji i nakon tog gola, više napadao, u 42. minuti je Čelik došao do izjednačenja. Slobodnjak iskosa s lijeve strane izveo je Jamak, koji vara živi zid i golmana Fejzića i donosi radost svojima, a tugu svojim bivšim suigračima.

I u nastavku utakmice sjajan nogomet i čak tri gola. Počelo je penalom za Zeničane u 67. minuti i isključenjem Šehića, koji je rukom zaustavio udarac ka svom golu. Okiću je Fejzić obranio, ali je iz drugog pokušaja ovaj pogodio.

Uspjeli su domaći da i sa igračem manje naprave preokret i ostvare veliku pobjedu. Rodin je u 72. minuti pogodio nakon kornera kojeg je izveo Čurjurić, da bi u 83. minuti Sulejman Krpić nastavio golgetersku seriju i donio Plavima zlatna vrijedna tri boda.

Ovom se pobjedom Željo domogao druge pozicije sa 25 bodova, dok vodeće Sarajevo ima 27 i utakmicu manje. Trećeplasirani je Zrinjski sa 25 bodova i također utakmicom manje u odnosu na Želju. Čelik je ostao šesti sa 17 bodova.

Željezničar – Čelik 3:2

FK Željezničar: Fejzić, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Zec, Krpić, Blagojević, Zajmović, Hajdarević, Osmanković, Rodin.

NK Čelik: Ružić, Bevab, Vrhovac, Livaja, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Jamak, Šišić, Miletić.

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});