fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Željo riješio utakmicu u prvi pola sata došao nadomak plasmana u polufinale Kupa BiH

Autor: scsport.ba

BANJA LUKA - U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine nogometaši FK Željezničar slavili su (0:2) na gostovanju kod FK Borac i tako stekli veliku prednost pred revanš u Sarajevu koji se igra za sedam dana.

Prvi su zaprijetili domaći u petoj minuti, ali je pokušaj Predragovića izblokiran. Tri minute poslije, Mance je vratio ponovo za Predragovića koji je šutirao, ali njegov udarac brani Kjosevski.

Plavi su došli u vodstvo u 11. minuti susreta. Miroslav Stevanović je sjajno došao do jedne lopte i odigrao povratnu loptu za Samira Bekrića koji odličnim udarcem lijevom nogom matira Ružića.

Željo je udvostručio prednost četiri minute poslije. Memija je sjajno prošao po lijevoj strani, te ubacio za Lendrića koji udarcem sa desetak metara ponovo matira Ružića.

U 21. minuti utakmice pokušaj Aleksića sa nekih 30 metara je završio preko gola Kjosevskog što je ujedno bilo i posljednje uzbuđenje u prvom dijelu.

Tri minute u nastavku su bile dovoljne Plavima da ponovo zaprijete golu Borca. Bila je to sjajna kontra poslije koje je lopta došla do Bekrića koji iz izgledne pozicije šutira pravo u Ružića.

U 53. minuti odlična šansa za Borac poslije koje je šutirao Mance, ali je lopta završila u korneru nakon kojeg nije bilo opasnosti po gol Kjosevskog.

Borac ponovo prijeti u 64. minuti susreta preko Predragovića, ali je Kjosevski bio na visini zadatka. U 77. minuti susreta veznjak Plavih, Jovan Blagojević je dobio drugi žuti odnosno crveni karton, ali Borac to nije uspio iskoristiti, te su Plavi slavili zaslužen trijumf.

Borac-Željezničar 0:2 (0:2) (Bekrić 11′, Lendrić 15′)

Stadion: Gradski stadion Banja Luka; Gledatelja: 2000; Sudija: Jakupović Edin (Bihać); Žuti kartoni: Mance, Radinović (Borac); Memija, Blagojević (Željezničar); Crveni karton: Blagojević (Željezničar)

Borac: Ružić, Redžić, Predragović (od 67. Marjanović), Jović, Rajović, Maletić, Prljević, Bečelić, Đokić, Radinović, Mance.

Željezničar: Kjosevski; S. Stevanović, Bogičević, Kosorić, Kramarić; Zahirović, Blagojević, M. Stevanović, Bekrić (od 69. Zolotić), Memija (od 87. Tiago), Lendrić (od 74. Đermanović).

Autor: scsport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});