fbpx
Facebook

Twitter u pola godine izgubio više od 20 milijardi dolara u vrijednosti

Autor: dnevno.ba

Twitter vrijedi manje od polovice onoga što je Elon Musk platio za njega prije šest mjeseci jer je izgubio više od 20 milijardi dolara u vrijednosti, prema proračunima napisanim putem e-maila milijardera koji je dospio u javnost.

Musk je u dopisu zaposlenicima Twittera sugerirao da se vrijednost tvrtke ”Twitter” procjenjuje na manje od 20 milijardi dolara. Ovo se uspoređuje s 44 milijarde dolara koje je platio za Twitter u listopadu 2022. godine, piše The Guardian.

Nagla devalvacija kompanije prati Muskovo turbulentno preuzimanje. Nekoliko velikih oglašivača napustilo je platformu, a glavni izvor sredstava za Muskovu kupovinu kompanije, investicijska tvrtka Fidelity, upisala je vrijednost svog udjela na 56 posto.

Mjera vrijednosti Twittera bila je osnovana na Muskovoj ponudi grantova za dionice, prema Platformeru and the Information, koji je prvi izvijestio o dopisu.

Općenito korišteni kao način za poticanje zaposlenih, grantovi za dionice su prilika za kupovinu dionica koje se ne mogu prodati do određenog vremena, za razliku od dioničkih opcija koje se mogu prodati po želji.

Cilj je ohrabriti osoblje da do određenog trenutka dostigne zadanu procjenu kako bi mogli prodati svoje dionice za gotovinu.

Broj zaposlenih u Twitteru smanjen je sa oko 7.500 na oko 2.000 zaposlenih, prema podacima koje je Musk iznio u prosincu.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI