fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ako je i Milorad Dodik spasitelj hrvatskog naroda u BiH – pomozimo mu!

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Nakon Inauguracije novih članova Predsjedništva BiH dogodio se niz incidenata u vezi s tom inauguracijom što je realno bilo i za očekivati imajući u vidu kako novoizabrano Predsjedništvo BiH čine srpski član i fakin Milorad Dodik koji se godinama bori protiv međunarodne zajednice, Visokog predstavnika za BiH, velikomuslimanske ili velikobošnjačke politike u BiH a ponekad „brcne“ i Hrvate u BiH kao i one u RH, a sve ovisno o danom trenutku. S druge pak strane u Predsjedništvo BiH su izabrana 2/dva predstavnika Muslimana ili Bošnjaka kako im drago, Šefik Džaferović iz SDA, i Željko Komšić iz DF-a, premda njegovo ime i prezime asocira na nekog Hrvata, no taj bezimeni lik, klovn, dosadnjaković, pametnjaković premda ni po čemu, notorni pijanac i lažov, dvorska luda, ni po čemu nije u stanju uvjeriti ogromnu većinu Hrvata u BiH i van nje kako on doista predstavlja taj narod jer je ateist, borac Armije BiH koja je ubijala Hrvate koje on naime“predstavlja“, dobitnik zlatnog ljiljana, zagovaratelj građanske države BiH, najveći pobornik ukidanja konstitutivnosti naroda u BiH što su principi na kojima je hrvatski narod u BiH cijelo tisućljeće opstao na području koje zemljopisno pripada toj nakaradnoj tvorevini BiH.

Konačno zbog svih tih razloga hrvatski narod u BiH na parlamentarnim izborima u BiH mu nije dao svoj glas pa prema tome ima legitimno i legalno pravo proglasiti ga personom non grata u svim većinskim općinama i Gradovima u BiH u kojima su Hrvati većina, pa ih stoga ne može ni predstavljati.

No, to sada u ovom trenutku nije najbitnije, puno bitnije je ukazati na incidente koji su se dogodili i koji će se dogoditi nakon inauguracije novih članova u Predsjedništvo BiH.

1.Prvi incident se dogodio kada je Milorad Dodik iskritizirao instituciju Visokog predstavnika BiH uz naglasak kako će se on boriti za što skorije ukidanje te institucije prigodom davanja svečane zakletve a na kojoj je bio i visoki predstavnik za BiH Valetin Inzko.

2.Drugi incident se dogodio kada je on postavio zastavu RS ispred njegovog ureda Člana Predsjedništva (zapravo trenutačnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH) u Sarajevu i koju je uz zastavu BiH istakao prigodom primanja akreditiranih pisama novog ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića koja je u popodnevnim satima po nalogu Muslimanskog člana predsjedništva BiH Šefika Džaferovića uklonjena, što je on oštro osudio najavivši kako će zastava uvijek biti gdje on bude sjedio dok je član Predsjedništva BiH i koju je konačno opet vratio ispred svog ureda.

3.Treći incident se dogodio prigodom postrojavanja oružanih snaga BiH na Bobovcu kod Vareša na obilježavanju tzv. “Dana državnosti BiH“ kojeg RS ne priznaje, i gdje je Marina Pendeš ministrica obrane BiH zabranila sudjelovanje oružanih snaga na tom događaju, i gdje je Milorad Dodik trenutačni Predsjedavajući tročlanog Predsjedništva BiH rekao kako će istražiti sve okolnosti u vezi tog postrojavanja jer je to njegovo pravo.

4.Četvrti incident se dogodio kada su dva muslimansko-bošnjačka člana predsjedništva BiH u Sarajevu imali svečani prijem na dan te tzv. “Državnosti BiH“ gdje su bez srpskog člana tog predsjedništva a na koju proslavu su pozvani svi tzv. “antifašisti”, ANTIFE, Jugofili, jugonostalgičari, iz reda svih naroda iz tzv. “regiona“, gdje su najmalobrojniji usrdno se nadam bili pripadnici hrvatskog naroda, a ti koji su tu bili ionako duhom i tijelom ne pripadaju tom narodu, slavili taj dan koji vuče korijene iz 25.studenog 1943. godine (Dan ZAVNOBIH) u Mrkonjić Gradu koji je Hrvatima zadao najveće jade a čije posljedice osjećaju i dan danas.

Kako bismo čitalačkoj publici približili malo ovlasti Predsjedništva BiH dužni smo citirati odredbe Poslovnika o radu Predsjedništva BiH i Zakona o zastavi BiH na čije odredbe se pozivaju dvojica članova Predsjedništva BiH iz reda Muslimana ili Bošnjaka kako im drago.

-Džaferović i Komšić navode kako je Dodik isticanjem zastave entiteta RS grubo prekršio čl.5.stav 2.u svezi s stavom 1.e Zakona o zastavi BiH, i ranije utvrđenoj praksi u Predsjedništvu BiH pa smo taj član dužni i komentirati koji kaže: “Zastava BiH se službeno ističe na nivou države BiH na slijedeći način:

a)Na svim zgradama Predsjedništva BiH, Vijeća Ministara i njegovih ministarstava, Parlamentarne skupštine BiH, Ustavnog suda BiH, Suda BiH, Tužiteljstva BiH itd.

b)Na svim zgradama diplomatsko-konzularnih predstavništva BiH,

c)Prilikom službenog odlaska članova Predsjedništva BiH u inozemstvo i njihovog povratka iz inozemstva u BiH itd.

g)U svim slučajevima iz prethodnog stava osim točke g)druge zastave osim zastave BiH neće se isticati zajedno sa zastavom BiH.

Službeno isticanje zastave u entitetima i neslužbena upotreba zastave regulirat će se posebnim zakonom”.

Čitajući ove odredbe Zakona o zastavi BiH da se uočiti slijedeće:

Zastava BiH se službeno ističe na nivou države. Na svim zgradama Predsjedništva BiH itd., dok se nigdje ne ističe kako je zabranjeno isticanje zastave entiteta u zgradi Predsjedništva BiH, pri čemu ispada kako Dodik nije prekršio Zakon o zastavi BiH jer ju je držao ispred svog ureda u hodniku člana Predsjedništva BiH (trenutačnog predsjedavajućeg tog Predsjedništva) u Sarajevu.

Sada se postavlja pitanje otkud ovlast Šefiku Džafroviću kojom je naložio uklanjanje te zastave ispred Dodikova ureda u zgradi Predsjedništva BiH, uz jalovo obrazloženje kako tu zgradu koriste svi članovi tog Predsjedništva i njihovi uposlenici?

Nakon ovoga dolazimo do svečanog postrojavanja pripadnika oružanih snaga BiH na Bobovcu prigodom obilježavanja tzv. “Dana državnosti BiH“ na 25.studeni 2018. godine unatoč zabrani još uvijek aktualne ministrice obrane Marine Pendeš.

Čl.1.točka 3.Poslovnika o radu Predsjedništva BiH kaže slijedeće: “Predsjedništvo BiH vrši vrhovno zapovjedništvo i kontrolu nad Oružanim snagama BiH sukladno Ustavu BiH i Zakonima. Odluke o ovim pitanjima predsjedništvo donosi konsenzusom.

Sada se postavlja tko je i na koji način poslao pripadnike oružanih snaga BiH u Bobovac ako je njihov odlazak na tu manifestaciju zabranila ministrica Pendeš, dok je trenutačni Predsjedavajući tročlanog Predsjedništva BiH rekao kako RS ne prizna taj tzv. “Dan državnosti BiH“ i gdje je rekao kako će istražiti sve okolnosti u vezi slanja pripadnika oružanih snaga BiH u Bobovac što je njegova ovlast propisana Ustavom BiH i Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH, imajući u vidu navedeni konsenzus u odlučivanju po tim pitanjima oružanih snaga BiH.

Ukoliko čitatelji ne znaju što znači u prijevodu riječ konsenzus dužni smo je pojasniti: Konsenzus je sporazumna jednoglasna odluka. Da li je slanjem pripadnika oružanih snaga BiH u Bobovac postignut konsenzus u tročlanom Predsjedništvu BiH? Svakako ne jer u toj odluci nije sudjelovao Milorad Dodik koji je zapravo izričito protiv tog dana državnosti a samim time i slanja pripadnika oružanih snaga BiH u to mjesto.

Treći incident je službeni prijem u Sarajevu na dan te državnosti upriličen od strane navedena dva člana Predsjedništva BiH Džaferovića i Komšića, a na kojem prijemu nije bio Dodik a niti jedan visoki predstavnik hrvatskog naroda u BiH. Na tom prijemu se slave duhovi prošlosti koji su hrvatski narod u II svjetskom ratu i nakon njega svele na nacionalnu manjinu čime se dvojica muslimansko-bošnjačkih predstavnika izruguju hrvatskom narodu, našoj Svetoj Katoličkoj i Apostolskoj crkvi u BiH, Domovinskom ratu hrvatskog naroda u BiH, našim generalima, našim vojnicima i svim našim svetinjama.

Svi potezi dvočlanog predsjedništva BiH imaju obilježja kaznenih dijela propisanih KZ BiH i KZ FBiH jer podrivaju ustavno-pravni poredak BiH, Daytonski i Washingtonski mirovni sporazum za BiH, kao i sve međunarodne konvencije o ljudskim pravima koje zabranjuju svaku vrstu diskriminacije prema pripadnicima jednog naroda ili etničke skupine, a na koje se odredbe novoizabrani član Predsjedništva BiH ispred tzv. “hrvatskog naroda u BiH“ Željko Komšić često poziva, krše Poslovnik o radu Predsjedništva BiH i Zakon o zastavi BiH a ne Milorad Dodik, kao što njihova djelovanja imaju obilježja i kontroliranog kaosa u kojemu se hrvatski narod u BiH minorizira, denuncira, instrumentalizira, deinstitucionalizira, marginalizira, odnosno svodi na nacionalnu manjinu kroz projekt građanske države BiH u čemu taj dvojac ima nesebičnu podršku određenih političkih krugova EU koji zagovaraju isti model i u toj nakaradnoj i umjetnoj tvorevini bez okusa i mirisa, upravo onako kako izgleda EUR, platežno sredstvo bez blagoslova.

No, bez obzira na sve grijehe Milorada Dodika, zločinačke tvorevine RS istom treba odati sve zasluge kako se zdušno bori, a sve zato što mu može biti za interese RS u srcu veliko muslimanske ili veliko-bošnjačke politike u tom tzv. “sekularnom i mulitietničkom gradu“ svih građana BiH Sarajevu. Umjesto denuncije hrvatskog a podredno i srpskog naroda Milorad Dodik denuncira odnosno oglođuje do kosti veliko-muslimansku odnosno velikobošnjačku ideju građanske države BiH gdje bi većinski narod Muslimani imali glas više u odnosu na druga dva naroda. Što bi se reklo “Uzalud vam trud svirači“ tako je i ta muslimansko-bošnjačka politika osuđena na propast. Čak je i dobrodošla hrvatskom narodu u BiH. Ona nas gura u neminovnost koja dolazi i koja će biti a ona je: Treći hrvatski entitet s diskontinuitetom područja u BiH u kojem će hrvatski narod u BiH imati status konstitutivnog i suverenog naroda u BiH a ne kao do sada, obespravljenog i zbunjenog naroda koji čeka svoje spasenje, odnosno svog spasitelja. Možda je, premda glupo zvuči, spasitelj hrvatskog naroda u BiH upravo Milorad Dodik koji vlak nacionalnih, hrvatskih i svekolikih drugih interesa hrvatskog naroda u BiH gura prema svom spasenju sve brže i uspješnije. Pomozimo mu u guranju.

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});