ARMIN CIBRA POD ISTRAGOM TUŽILAŠTVA KANTONA SARAJEVO!

Autor: dnevno.ba

Armin Cibra, nekadašnji tjelohranitelj i vozač Fahrudina Radončića, predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB), i osnivača najtiražnijih bh. novina „Dnevnog avaza“, trenutno se nalazi pod istragom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako Dnevno saznaje iz izvora bliskih istrazi, Cibra je pod istragom Tužilaštva Kantona Sarajevo, broj: T09 0 KT 0144860 19, zbog osnova sumnje, da je počinio krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. stav 2 u vezi sa stavom 1. KZ F BiH, u vezi sa krivičnim djelom „Prijevara“ iz člana 294. stav 1. KZ F BiH, i krivično djelo „Računalno krivotvorenje“ iz člana 394. KZ F BiH,  sve u vezi sa članom 54. KZ F BiH.

Armin Cibra dospio je u žižu javnosti, kada je prije pet dana optužio lidera SBB-a Fahrudina Radončića i predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića, da su navodno „narkobosovi, da su prevozili ogroman novac od droge u Sarajevo, te  naručivali brojna ubistva“!

Za Dnevno, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović demantirao je sve navedene tvrdnje, tvrdeći, da su na sceni anticrnogorski interesi, dok je i lider SBB-a Fahrudin Radončić, bivši ministar sigurnosti BiH, demantirao izjave Armina Cibre, nazvavši ih klevetama i lažima.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI