fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bandićevi prodali straćaru, ali su od toga uspjeli kupiti stan u centru grada i otplatiti kredit?

Autor: Dnevno.hr

ZAGREB - Prema tvrdnjama Uskoka, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donedavno je imao pet stanova u Zagrebu. Sad više formalno nema niti jedan.

On i brat Drago prepisali su po jedan penthouse na supruge. Zajedno su površine oko 250 kvadrata i vrijede barem 3,5 milijuna kuna, pišu 24sata. Stanovi su spojeni i u njima i danas borave gradonačelnik i supruga Vesna.

Donedavno su bili pod blokadom Županijskog suda jer je Bandić optuženik, ali blokada je maknuta nakon tri godine. Ista stvar je s još tri stana koji nikad nisu glasili na Milana Bandića. Jedan je u Šestinama, drugi na Vrbanima, a treći na Krugama. Nakon pada blokada jedan je već prodao Bandićev prijatelj Mate Brzica, koji se, iako je tvrdio da su stanovi njegovi, nikad nije upisao na njihovo vlasništvo.
Bandićevo vlasništvo danas su još samo lijepo uređena vikendica i imanje pored Samobora. U Zagrebu, koji vodi 20 godina, nema više niti jednu nekretninu u svojem vlasništvu.

Bez ulaženja u konkretan slučaj, odvjetnik Rafael Krešić kaže da se prepisivanjem imovine na članove obitelji znatno otežava naplata u kaznenim postupcima ili ovrha.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa stavilo je Bandićevu imovinu pod povećalo jer je supruga Vesna kupila stan za 854.000 kuna. Dala je 720.000 kuna u gotovini za stan od 68,5 kvadrata u centru Zagreba, stoji u ugovoru koji je prvi objavio Index. Ostatak novca će isplatiti u gotovini kroz tri godine. Kupili su ga za kćer, i to je Bandić prijavio u imovinskoj kartici te dostavio niz dokumenata kojima dokazuje podrijetlo imovine.

Stan je inače kupljen od Željka Šelendića, poznatog poduzetnika. Cijena je tek 1474 eura za kvadrat, iako je stan u centru u zgradi staroj 13 godina. Bandić je prijavio da je izvor novca nasljedstvo.

Objasnio je kako je supruga prodala nekretninu u Preradovićevoj ulici, u kojoj se i rodila. Bilo je sporova o nekretnini, ali kad su oni završili, prodana je.

“Kad je završio upravni spor, onda se mogla upisati i realizirati prodaja i nagodba s investitorom. Onog momenta kad se to dogodilo, a moja supruga dobila novac, onda smo mogli zatvoriti kredit za stan u Bužanovoj i pomoći kćeri da kupi stan”, rekao je Bandić i ustvrdio da je sve čisto jer je cijenu odredio vještak kojeg je angažirao prodavatelj.

Radi se inače o staroj kući u Preradovićevoj. Bandićevi su se i fiktivno razveli kako bi njegova supruga Vesna ostvarila pravo da joj pripadne stan od 40 kvadrata. Kuća se još prije pet godina urušila od starosti.

Nije poznato koliko je Bandiću ostalo i kako je dobio tako dobru cijenu za staru nekretninu da od nje može i otplatiti kredit i kupiti stan kćeri.

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});