fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bračni par Tegeltija podržao komentar, koji vrijeđa Visokog predstavnika OHR-a u BiH!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Ne jenjavaju skandali u režiji prvog čovjeka bh. pravosuđa Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a BiH i inače poznatijeg u javnosti, kao kafanskog harmonikaša i zastupnika interesa Milorada Dodika u bh. pravosuđu.

I umjesto, da traži odgovore i izlaze za katastrofalno stanje u bh. pravosuđu za koje je odgovoran isključivo Milan Tegeltija zajedno sa svojom pravosudnom kamarilom, koja podržava tzv. “Tegeltijin srpski lobij” u bh. pravosuđu, Tegeltija se upustio u prijetnje krivičnim prijavama prema svima onima, koji se kritički osvrću na njegov ne rad i kriminal, ali se čak upustio i u javno podržavanje stavova i komentara, koji krajnje negativno i degutantno, pa čak i prizemno vrijeđaju Visokog predstavnika OHR-a u BiH Valnetina Inzka, Međunarodnu zajednicu i pojedina Veleposlanstva, koja upozoravaju na katastrofalno stanje u bh. pravosuđu, kojim rukovodi, nažalost Milan Tegeltija.

Dana 15. 07. 2019. godine, predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija na svome osobnom facebook profilu napisao je osvrt – demantij, kao odgovor izvjesnom Borislavu Radovanoviću, koji je protiv Milana Tegeltije podnio Tužiteljstvu BiH kaznenu prijavu, zbog – kako Radovanović u prijavi navodi – “Tegeltijine lažne diplome”.

 

Odgovor Milana Tegeltije, Borislav Radovanović nije dugo čekao. No, to nije samo odgovor, nego prijetnja prvog čovjeka bh. pravosuđa prema svima onima, koji se usude i riječ dignuti protiv anarhije i katastrofalnog stanja u bh. pravosuđu – kreiranog stanja isključivo od pojedinih članova VSTV-a BiH na čelu sa Tegeltijom.

I dok Tegeltijin (ne)rad svi kritiziraju, od Međunarodne zajednice, OHR-a i pojedinih veleposlanstava u BiH, prvenstveno Veleposlanstvo SAD-a u BiH, Milan Tegeltija umjesto, da odgovori argumentima, odlučio je, da odgovori javnim podržavanjem i lajkovanjem komentara, koji na najgrublji mogući način vrijeđaju Visokog predstavnika Valentina Inzka. I umjesto, da sa svoga facebook profila, kao javna osoba i čelni čovjek bh. pravosuđa ukloni takav jedan komentar, bračni par Tijana i Milan Tegeltija podržao je lajkanjem komentar ispod Tegeltijine objave od 15. 07. 2019. godine.

U tom komentaru, ispod Tegeltijine objave od 15. 07. 2019. godine, na osobnom facebook profilu Milana Tegeltije, ništa ni manje ni više, izvjesni Denis Denic, pogrdnim riječima, komentirajući Tegeltijinu objavu – odgovor izvjesnom Borislavu Radovanoviću, naziva Visokog predstavnika OHR-a u BiH Valentina Inzka sa, citiram dio teksta/komentara: “…Čudo nisu sa N1 tražili da se ambasada USA ili odavno utjecajem kastrirani Inzko izjasne o ovoj prijavi, ili što je još čudnije nije Mektić poručio ex-policajcu Radovanovicu / Serloku Holmsu lažnih diploma , da će ga podržati na nekom protestnom mitingu ispred Tužilaštva ili VSTV. Uz obavezni putujući pravno-estradni ansambl Pravde za Davora i pravde za Dženana…”!

Upravo ovakav degutantni i prizmeni komentar, koji vrijeđa Visokog predstavnika i time omalovažava cjelokupnu Međunarodnu zajednicu u BiH, a koji komentar se nalazi ispod Tegeltijine facebook objave od 15. 07. 2019. godine, podržali su lajkovanjem Milan i njegova supruga Tijana Tegeltija. No, ni tu nije kraj, u tom, prethodno navedenom komentaru, koji su podržali Milan i Tijana Tegeltija, omalovažavaju se prosvjedi Pravde za Davida i Dženana, dakle sve ono što Tegeltiji i njegovoj pravosudnoj kamarili ne ide u prilog.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});