fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Danas imenovanje novog predsjednika SDS-a

Autor: Oslobođenje

BANJA LUKA - Vanredna izborna skupština SDS-a biće održana danas u Banja Luci, a na njoj će biti biran novi predsjednik stranke, potvrdio je još prije nekoliko dana potpredsjednik ove stranke Vukota Govedarica. Govedarica, koji je i šef Kluba ove stranke u Narodnoj skupštini RS-a, dodao je da će Skupština biti održana u 13 sati u hotelu Bosna.

Prema jednoglasnoj odluci Glavnog odbora SDS-a od 15. listoada, Govedarica će biti predložen kao kandidat Predsjedništva i Glavnog odbora za predsjednika stranke, nakon što je ostavku na to mjesto podnio Mladen Bosić, preuzevši odgovornost za loše rezultate stranke na proteklim lokalnim izborima.

Prema Statutu stranke, moguće je da na izbornoj skupštini bilo koji općinskimi odbor ili član Skupštine predloži drugog kandidata. Predsjednik Glavnog odbora SDS-a i novi-stari načelnik Teslića Milan Miličević ranije je rekao da u SDS-u ne postoji nikakvo vanredno stanje i da legalno izabrani organi rade po ustaljenom principu.

Glavni odbor je na posljednjoj sjednici odlučio i da se ide na unutarstranačke izbore na svim nivoima, koji će biti održani od valjače do svibnja 2017, a prije toga će biti formirana komisija za analiziranje lokalnih izbora, napravljen presjek stanja i predložene mjere za poboljšanje rada i konsolidaciju općinskih i gradskih odbora koji su imali loš izborni rezultat.

Najvjerojatnije će u maju biti održana još jedna izborna skupština SDS-a.
Bosić je na BNTV-u kazao kako će nastaviti političku borbu, a lideru SNSD-a i predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku je poručio da “mojim odlaskom sa čela stranke nije dobio bitku da se zaustavi borba protiv korupcije, jer ću se tek sada boriti da se uspostavi pravna država i jednaka prava za sve”.

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});