fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DF: Politički ringišpil ili “lipši magarče dok trava naraste”!

Autor: Demokratska fronta

SARAJEVO - Jučer je bh javnost svjedočila o još jednom, ko zna već kojem, sastanku „vodeće političke trojke u nas“ - HDZ, SDA, SBB.

Zaključak sastanka: „Od ponedjeljka pravna država“, sve će biti drugačije, ponovo ćemo se sastati i odrediti šta ko treba raditi!?

Pa tako Izetbegović izjavi da koalicija zapravo funkcionira,“ali je problem jer ne definiraju ko treba da uradi određenu stvar“. Pa će, ko biva, eto tu „sitnicu“ riješiti već u ponedeljak.

Zanimljiv je i onaj dio njegove izjave u kojoj kaže da SDA neće raspravljati o rješenju pitanja Sejdić-Finci dok koalicija u potpunosti ne profunkcionira. To je najdirektnija poruka partneru Čoviću da, do daljneg, uz ostalo, nema priče o promjenama Izbornog zakona i načina biranja „hrvatskog člana Predsjedništva BiH“.

Čović je, onako kako samo on umije, govoriti a malo toga konkretno kazati, izjavio, da je „na današnjem sastanku konačno dogovoreno da se ispoštuju prethodni dogovori“!!!

Isti dan u istupu na tv N1, jedan od njegovih glasnogovornika, Marinko Čavara, je najdirektnije za nefunkcioniranje koalicije optužio nesporazume između SDA i SBB-a, niti jednom rječju ne spominjući HDZ.

A predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, nakon jučerašnjeg sastanka bio je najdirektniji, rekavši (čak) da se osjeća „kao da podržavam manjinsku vladu“!!!

No, istovremeno Radončić kaže da je spreman, u 95% slučajeva podržati sve ono što SDA i HDZ dogovore!!! Nije valjda da se onih 5% u kojima je SBB potpuno autonoman u zauzimanju stavova, odnosi samo na „kadrovske križaljke“ i mjesta članova njegove stranke na rukovodećim pozicijama u Federaciji i javnim poduzećima?!

Radončić je upozorio, i to stoji, da je „crna lista Europskog udruženja banaka na koju su stavljene bh banke, trenutno najveći problem BiH“, i da „ljudi ne shvaćaju da je to tragedija za privredu i da će doći do potpune blokade cijelog sistema“. Sve stoji i sve je tačno,osim što gospodina Radončića treba upozoriti da „ljudi“ to shvaćaju, ali ne i aktualna vlast i parlamentarna većina koju isti oni čine. „Ljudi“ već godinama, na svojim leđima i te kako osjećaju posljedice svih promašaja vlasti.

I šta sad? Čekamo ponedjeljak. Čekamo, a već znamo, da napretka u sve zategnutijim odnosima među vladajućim partnerima, neće biti. Možda samo nekih kozmetičkih promjena, kao što je događaj, najavljen za danas, od strane medija već proglašen događajem godine, a to je: Obilazak pločnika ispred Predsjedništva BiH. Dakle, nije da se ne radi, nije da se ne sprovodi agenda, nije da nema investicija. Iz Predsjedništva BIH stigla je obavijest za medije, u kojoj se kaže: “U povodu završetka rekonstrukcije pločnika ispred zgrade Predsjedništva BiH bit će upriličen radni obilazak…“

Bruka i sramota!

Autor: Demokratska fronta
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});