fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DF prodao Ministarstvo rada i socijalne politike hohštapleru Fehimu Bekanu!?

Autor: Damir Jelić

SARAJEVO - Tinta na potpisima imenovanja federalnih ministara se još nije pošteno niti osušila, a stranka kojoj su puna usta borbe protiv korupcije, Komšićev DF, je na primjeru Ministarstva rada i socijalne politike dokazala da je sve na prodaju. I to prvi dan mandata njihovog člana i ministra, dr. Milana Mandilovića.

Da li zbog neznanja, nezainteresiranosti, nesnalaženja, čega li već, nakon prve sjednice Vlade FBiH, novoimenovani ministar dr. Mandilović je kapitulirao i upravljanje ministarstvom povjerio Fehimu Bekanu, na daleko poznatom seoskom pijačaru koji je naučio da se u životu sve može kupiti novcem. Posebno onim koji se mazne od države.

Bekan, bahat kakav i jeste, ima svoju originalnu poštapalicu koja glasi: “Meni je svejedno tko će biti ministar, ja prospem bobe i čim koka kljucne, moja je!” Je li, i šta, prosuo pred dr. Mandilovića, u ovom trenutku teško je reći. I to prvi dan mandata, što dr. Mandilovića stavlja među rekordere u brzini kljucanja. Da ne griješimo dušu, o dr. Mandiloviću se ne može čuti ništa loše, pogotovo ne da je sklon korupciji i da mu je potreba da ga bjelosvjetske varalice kupuju bilo čime.

Mogući razlozi kapitulacije dr. Mandilovića

Prema informacijama do kojih smo došli, Bekan je novom ministru podvalio Pravilnik o unutarnjoj organizaciji ministarstva, kojega je upravo Bekan, u vakuumu između formiranja Vlade FBiH 2011. godine “naštimao” tako da on ima identične ovlasti kao i ministar. Te ovlasti je u studenom 2014. godine izgubio, jer niti jedno federalno ministarstvo nema tako kriminalan i nakaradan pravilnik.

Od tada pa do jučer, Bekan je izgledao kao posran golub, jer je izgubio instrument upravljanja milijunima KM, namještanja milijunskih natječaja, štimanja radnih mjesta, članstava u upravnim i nadzornim odborima koji su pod ingerencijom Ministarstva rada i socijalne politike. I još bezbroj sinekura koje je uživao on i članovi zločinačke organizacije kojoj je na čelu. Već smo pisali tko je sve obuhvaćen i pripada organizaciji koju od danas u našim tekstovima zovemo “Bekanova TNT grupa”! Sada je Bekan malo živnuo, osjetio da je ponovno moćan i da će nastaviti sa kriminalnim radnjama koje čini i kada spava. On i slični i hrču da ako ništa drugo, remete nečiji san. O maltretiranju i mobingu kojemu su izloženi uposlenici, upoznat je vrh Komšićeve DF, tako da će sve priče o naivnosti, neinformiranosti,…, automatski pasti u vodu.

Doznajemo da je dr. Mandilovića , Bekan “odradio” preko Sifeta Podžića, rashodovanog generala koji očito ima debele razloge da dr. Mandilovića i ministarstvo proda vođi TNT grupe. Podžić je jedan od najbližih Komšićevih suradnika, pa se postavlja pitanje kakvi su ovi nižerangirani i čemu priča o borbi protiv korupcije i kriminala?!

Zamke u koje će upasti novi ministar

Prvoga dana kada se novi ministar pojavio na svom radnom mjestu, Bekan i njegovi poslušnici (koji su “listom” umočeni u kriminal i njegovo prikrivanje), odmah su ga okružili i pričali mu samo ono što oni žele da čuje. Naravno, nisu mu rekli da su skoro pa svi u nekim od upravnih ili nadzornih odbora, a kao državni službenici tu su u debelom sukobu interesa.

Nisu mu rekli niti kako su opuhani milijuni KM iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba sa invaliditetom, u vrijeme dok je njime suvereno vladao Bekan, skupa sa svojim pomoćnicima Dobricom Jonjićem i Džanom Kilić. Da je Bekan novac Fonda krčmio ko da mu je miraz, dokazuje podatak da su uništeni svi tonski i tekstualni zapisi sa sjednica Upravnog odbora, na čijem je čelu Bekan bio skoro četiri godine. Jesu li novog ministra upoznali a tim podatkom? No, o pljački koju je Bekan napravio u Fondu ćemo u serijalu koji ćemo zasigurno objaviti.

Nije dr. Mandilović upoznat niti sa slučajem “Šumaprojekt”, i u to smo sigurni. Naime, Bekan je u talu sa direktorom navedene firme, i ministarstvo treba platiti skoro 120.000 KM troškova koji su gola fikcija. I o tome ćete imati priliku čitati sve do najsitnijih detalja, a da se radi o zločinačkoj organizaciji dokazuje činjenica da je u grabež uključen i Općinski sud u Sarajevu.

Imenovanja i nezakonita unapređenja su Bekanov specijalitet, a što je proračun FBiH time oštećen za stotine tisuća KM, očito ne smeta ni stranci koja se zaklinjala da će se obračunati sa korupcijom i kriminalom. Valjda pri tome ne misleći na obračun u vlastitim redovima.

DF se pojačao u “prijelaznom roku”.

I kao šlag na tortu, DF se može pohvaliti sa jako kvalitetnim pojačanjima, jer je Bekan svoja dva mezimca, Benjamina Meška i Kenana Spahića poslao da se učlane u DF. Vakat je brate, sad ili nikad. Inače, nemamo informaciju da li se Mešak prethodno isčlanio iz sestrinske stranke SDP, u koju je također po nalogu Bekana, “ugazio” u vrijeme dok je vrli sekretar ministarstva virio iz jedne rupe uglednim članovima Lagumdžijine rahmetli -partije.

O kako “časnim i poštenim” pojačanjima se radi, DF i čitateljstvo se mogu uvjeriti iz dokumenata koje prilažemo. Bahati dvojac Mešak-Spahić izbačen je iz Samostalne organizacije Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, a zašto uvjerite se sami uvidom u dokumentaciju koju objavljujemo.

Kako bilo, dr. Mandilović je u politiku ili zalutao ili su ga interesne skupine iz Komšićeve stranke, svjesno i namjerno žrtvovale da bi preko njegovih leđa i obraza opustošile proračun FBiH za tko zna koliko novca. Ponavljamo, o dr. Mandiloviću smo čuli samo riječi hvale a on neka ocijeni želi li starost provesti po sudovima dokazujući da nije odgovoran za Bekanove muljaže koje se mjere u milijunima KM na godišnjoj razini, ili ostati upamćen kao ugledni iječnik. Što bez sumnje i jeste.

Ministre sretno. I slobodno radite tako kako ste i počeli. A to što će Bekan nastaviti sa maltretiranjem i omalovažavanjem ljudi u instituciji kojoj ste na čelu, izgleda, vas puno niti ne zanima!

https://www.youtube.com/watch?v=kSInHXEUgBA

Autor: Damir Jelić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});