fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

DIP objavio prve rezultate: Nastala euforija u HDZ-u, ori se ‘Moja domovina’

Autor: Dnevno.ba

Nakon prvih anketa poslije zatvaranja birališta u srijedu u 19 sati, stigli su i prvi neslužbeni rezultati izbora za zastupnike u Hrvatskom saboru.

 

Ukupno je obrađeno 24,25 posto biračkih mjesta, a na izbore je izašlo 58, 97 posto od ukupno registriranih birača.

HDZ-u je prema prvim neslužbenim rezultatima pripalo 67 mandata, dok je SDP doživi potop, njima ide 41. Domovinski pokret nosi 14 mandata, Most devet, dok je Možemo pao na tri-

Kako nam javljaju reporteri iz izbornih stožera, u HDZ-u je nakon prvih privremenih rezultata izbora zavladala euforija, ori se Moja domovina.

IDS-u prema trenutnim podacima pripada četiri mandata, Nezavisnoj platformi Sjever čelnika Matije Posavca dva, a Fokus/Republika tri. Prema tome, 39 posto građana glasalo je za HDZ, tek 25,22 za SDP-ovu koaliciju.

Podsjetimo, prema ažuriranim podacima s birališta u 20 sati, izborne ankete su pokazale da HDZ i partneri osvajaju 59 mandata, SDP i partneri 43, Domovinski pokret i partneri 13, Most osvaja 11, Možemo! i partneri dobivaju 10 mandata, IDS dva mandata, a jedan mandat osvajaju Fokus/Republika te Nezavisna platforma Sjever.

Podsjetimo, na ovim izborima biramo 151 saborskog zastupnika. Za jedno mjesto u Saboru natječe se 15 kandidata i kandidatkinja, a na izborima za vaš glas bori se ukupno 2277 kandidatkinja i kandidata.

Foto: Motus media

SDP-ovci razočarani, svi su u nevjerici

Kako se doznaje, SDP-ovci nisu s oduševljenjem dočekali ove rezultate. “Samo čujem oko sebe Isuse Isuse… u nevjerici”, poručila je reporterka portala Dnevno. “Najprije mogu zahvaliti svim građankama i građanima RH na velikoj izlaznosti na ove izbore, čime su pokazali da je dosta da drugi odlučuju umjesto njih”, rekla je Mirela Ahmetović iz SDP-a.

Time su, kako kaže, “odlučili uzeti stvari u svoje ruke i koga će odabrati da ih vodi u iduće četiri godine”. “Izlazne ankete pokazuju da je SDP ostao najjača stranka ljevice pa čak i da ostanu ovakvi rezultati”, bolji su nego protekli izborni ciklus.

Podsjetila je kako su dosad “ankete bile precizne na vrlo malu izlaznost”. “Nisam sigurna koliko je precizna na ovako veliku izlaznost”, naglasila je. Upitana je li moguća suradnja s desnicom, referirala se na predsjednika RH koji je, kako kaže “osjetio politički trenutak” da “zaustavi haranje institucijama”.

Stigla druga izlazna anketa: HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43 mandata

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});