fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DNEVNO.ba: Novca nema, mirovine u FBiH još nisu isplaćene

Autor: M.Gavran

MOSTAR - Umirovljenici u Federaciji BiH najavili su prosvijede u rujnu, međutim kako sada stvari stoje, nezadovoljstvo bi mogli početi iznositi ranije.

Naime, iako je danas 18. srpnja, velik broj umirovljenika u Federaciji BiH koji mirovine primaju iz Federalnog zavoda MIO-PIO još uvijek nije dobio mirovinu za lipanj. Iako, su iz Zavoda u više navrata ponavljali kako će islate biti završene do kraja tjedna , to se nije obistinilo.

Umirovljenici su ogorčeni ovakvim ponašanjem vladajućih struktura i činjenicom da su očito posljednja rupa na svirali, dok su u Zavodu MIO nemoćni, jer isplata ovisi isključivo o prilivu novca. Kako saznajemo od izvora bliskih federalnom Zavodu MIO na početku isplate ( odnosno 08. srpnja) Zavod je rapolagao sa svega 40 milijuna maraka, dok je za isplatu mirovina potrebno oko 153 milijuna KM.

Umirovljenici koji mirovine primaju preko banaka, iste su dobili samo zahvaljujuć dobroj volji banaka, koje su i ovaj mjesec mirovine isplatile iz vlastitih sredstava, te im Zavod to mora nadomirit kroz mjesec. S druge strane, određen broji umirovljenika kojima mirovine stižu preko pošta, još uvijek čeka da Zavod prikupi sredstva.

Valja naglasiti i kako je prošli mjesec Federalni Zavod MIO posljednej mirovine za svibanj isplatio posljednjeg dana lipnja (radi se o umirovljenicima koji žive izvan BiH, a mirovien primaju iz federalnog Zavoda), kako sada stvari stoje upitno je hoće li im ovaj mjesec uopće biti isplaćene.

Autor: M.Gavran
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});